\’Ponzi-schema\’ van de Fed verplettert de middenklasse, Bitcoin biedt misschien de enige uitweg

\"\"

\”Ik zie Bitcoin als het reddingsvlot waarop je je geen zorgen hoeft te maken over het Ponzi-schema van de Fed dat grote gevolgen heeft voor traditionele markten. In dat schema kan de economie crashen. Iedereen kan kiezen voor dit parallelle systeem dat gebaseerd is op vastgestelde regels\”, legt Natalie Brunell uit als Host van de Coin Stories-podcast. \”Wanneer mensen Bitcoin eindelijk begrijpen, terwijl ons financiële systeem zich ontrolt en instort, zal ‘hyperbitcoinisatie’ volgen omdat de dollar niet langer een veilige haven is.\”

Brunell, die ook een Bitcoin-docent is, verstaat onder hyperbitcoinization het concept dat Bitcoin het standaard financiële systeem van de wereld wordt. Ze gaf hierover meer uitleg op de Bitcoin 2022 Conference in Miami.

Brunell besprak hoe het financiële beleid van de Federal Reserve in deze macro-economische omgeving de middenklasse schaadt. \”De Fed bevindt zich tussen hamer en aambeeld. Ze kunnen de rentetarieven niet significant verhogen zoals ze deden in de jaren tachtig en dit vanwege de schulden\”, benadrukte ze. \”We kunnen onze schulden niet aflossen als ze de rente verhogen. Maar als de Fed geld blijft drukken, krijgen we dubbelcijferige inflatie. Dat verplettert de middenklasse, het verplettert spaarders.\”

Brunell is van mening dat Bitcoin de middenklasse zal helpen financieel veilig te worden en zei dat het daarom belangrijk is om voorlichting over Bitcoin te verspreiden. \”Helaas sparen veel mensen nog steeds in de Amerikaanse dollar en hebben veel mensen geen crypto-activa. Hoewel Bitcoin op korte termijn volatiel is het een actief dat in waarde stijgt in de tijd. Dit in vergelijking met een stabiele devaluerende valuta zoals de dollar, die in dezelfde periode daalt.\”

Dit jaar hebben regeringen over de hele wereld bankrekeningen in bepaalde landen in beslag genomen en bevroren. Brunell merkte op dat dit Bitcoin in de schijnwerpers zet, omdat het onmogelijk is om het in beslag te nemen. \”Toen de Canadese regering bankrekeningen bevroor, konden mensen gewoon de grens over vluchten met crypto. In Oekraïne konden mensen hetzelfde doen. Overheden vragen om donaties in crypto,\” merkte ze op. \”Rusland zei dat het mogelijk betalingen voor olie in Bitcoin zal accepteren. Exxon Mobile zei dat het Bitcoin zal minen.\”

Brunell legde uit waarom ze op de lange termijn erg optimistisch is over Bitcoin. \”Bitcoin is zeer krachtig zowel als een computernetwerk dan als een troef in deze moeilijke tijden. Het technologienetwerk is over de hele wereld verspreid en het is bombestendig\”, benadrukte ze. \”We hebben bijna altijd hoge hash rate-niveaus. Het netwerk heeft zoveel waarde, omdat het gedecentraliseerd is. Het was geprogrammeerd om volledig schaars te zijn; er is dus sprake van digitale schaarste en dat voor de eerste keer.\”

\”Het is verbazingwekkend om te denken aan een wereld waarin we een mondiale neutrale valuta kunnen hebben die niemand kan controleren en die niemand kan manipuleren. Niemand kan er meer van afdrukken, dat is simpelweg onmogelijk. We kunnen hopelijk een nieuwe financiële orde inluiden die meer inclusief is,\” voegde Brunell eraan toe.