Inflatie gaat als een raket de lucht in door stijgende voedselprijzen, hou het goud in de gaten

\"\"

\”We zullen volgend jaar waarschijnlijk een voedseltekort hebben op basis van wat er met Rusland en Oekraïne aan de hand is, omdat die twee landen 30% van de tarweoogst leveren\”, voorspelt Todd \’Bubba\’ Horwitz, Chief Market Strategist bij BubbaTrading.com. \”Moeder natuur werkt bovendien niet mee in de Verenigde Staten, in navolging van Australië en Brazilië die beide slechte plantseizoenen hebben gehad. De inflatie gaat door het plafond; we bevinden ons nog maar in de beginfase van het inflatietijdperk.\”

\”We hebben al problemen met de toeleveringsketen, dus retailers hebben een groot probleem om geld te verdienen, omdat ze niet genoeg goederen krijgen om te verkopen\”, aldus Horwitz. Hij legde uit dat voedsel en energie onze belangrijkste uitgaven zijn, behalve in geval van nood of als we iets in huis moeten vervangen. \”Als je voedsel- en energieprijzen hebt die compleet door het dak gaan, moeten mensen beslissen hoeveel ze kunnen rijden in plaats van hoeveel ze kunnen eten. Wij Amerikanen, maar ook de rest van de wereld, betalen zoveel meer aan de pomp\”, benadrukte Horowitz. \”De olieprijs bedroeg na de Amerikaanse presidentsverkiezingen $ 30 per vat, maar staat nu op ongeveer $ 100 per vat.\”

\”De prijzen voor van alles en nog wat gaan veel hoger, vooral alles wat met tarwe, sojabonen of maïs te maken heeft, want ook die prijzen exploderen\”, vervolgt Horwitz. Sprekend over een mogelijk voedseltekort volgend jaar, merkte Horwitz op: \”Als moeder natuur niet meewerkt, en tot nu toe is dat niet het geval, zal er onvermijdelijk een voedseltekort zijn. Het kan Canada of de Verenigde Staten niet treffen, omdat die landen meer voor voedsel kunnen betalen. Maar het zal veel van de armere landen treffen. Je kunt er zeker van zijn dat er een oorlog in Egypte zal komen, omdat ze Russische tarwe nodig hebben voor het brood dat ze consumeren.\”

Horwitz zei dat hij een optimistische visie heeft op de evolutie van de goudprijs. \”Ik denk dat goud een bodem zal vinden en het zal doen wat het altijd doet in een inflatoire omgeving: het zal in de loop van de komende maanden stijgen. Ik denk dat goud dit jaar nieuwe hoogtepunten zal bereiken. Ik verwacht ook dat zilver een mooie run zal maken. Ik denk niet dat zilver nieuwe hoogtepunten van $50 per ounce zal bereiken, maar ik denk wel dat zilver boven $30 zal stijgen,\” voegde Horwitz toe.

In deze inflatoire macro-omgeving wees Horwitz erop dat mensen op zoek zijn naar veilige vluchthavens om in te investeren, maar hij is geen voorstander van papieren goud. \”Ik denk dat papiergoud (papieren certificaten die worden verkocht in plaats van fysiek goud) de oorzaak is van veel van de schommelingen in de goudprijs. Er is niet genoeg goud in de wereld om al het papieren goud te dekken dat er in omloop is. Ik zou nooit kiezen voor papieren goud bezitten als ik op zoek ben naar een veilige vluchthaven voor de lange termijn.\”