Zilver zal sterk blijven tijdens komende recessie

\"\"

Er zal tegen 2024 een recessie plaatsvinden, maar er is een zilveren randje aan deze economische terugval voor de edelmetalen en de Amerikaanse dollar.

Dat zegt Jeff Christian, managing partner bij de CPM-groep, die namelijk positief blijft voor de zilverprijs.

“Je zou in een recessie minder industrieel gebruik van het metaal zien, maar dat is een relatief minder belangrijke factor in termen van de prijszetting. De zilverprijs zou waarschijnlijk sterk stijgen vanwege de vraag van investeerders naar veilige havens. De zilverprijs heeft de neiging om het goed te doen in een recessie en dan vooral bij het begin van een recessie,\’ zei hij.

Als het om inflatie gaat, is Christian niet optimistisch dat de Federal Reserve de prijzen kan omlaag duwen door de rente te verhogen. De aanpak van de Amerikaanse centrale bank dreigt dus te mislukken.

\”De Fed heeft inderdaad wat problemen en die zullen niet snel opgelost raken\”, zei hij. “Veel van de inflatoire druk komt van de aanbodzijde, en het aanbod reageert meestal minder op rentewijzigingen. De zaken zijn nog verergerd door het nul-COVID-beleid in China, door de Russische invasie van Oekraïne en door een verscheidenheid aan van andere dingen.”