De goudmarkt houdt relatief gezien goed stand ondanks terugval onder de kritieke steun op $ 1.850 per ounce

\"\"

Ondanks de recente zwakte heeft het edelmetaal relatief gezien goed standgehouden te midden van sterke tegenwinden, dit volgens Nitesh Shah, hoofd grondstoffen en macro-economisch onderzoek bij WisdomTree.

In een recent zei Shah dat de goudprijs nog steeds op weg is naar $ 2.000 per ounce, zelfs nu de Federal Reserve begint aan een agressieve verkrappingscyclus. Hij voegde eraan toe dat op basis van zijn bijgewerkte voorspellingsmodellen erop wijzen dat goud tegen het eerste kwartaal van 2023 naar $ 2.300 zal stijgen.

Shah is van mening dat lagere goudprijzen hernieuwde belangstelling van de kant van de kopers zouden kunnen wekken, aangezien beleggers zich zorgen maken dat de Federal Reserve op het punt staat een beleidsfout te maken.

\”Veel slimme beleggers beginnen zich af te vragen of centrale banken de wereldeconomie in een recessie zullen storten om de inflatie uit te roeien\”, zei hij. \”Het is misschien geen basisscenario, maar er zijn wel degelijke materiële risico\’s op een recessie. Dergelijk scenario mag zeker niet uitgesloten worden.\”

Shah voegde toe dat hij verwacht dat de Federal Reserve, zich bewust van de risico\’s van een beleidsfout, voorzichtig zal zijn. De centrale bank heeft aangegeven dat het de rentetarieven tijdens de volgende twee vergaderingen met 50 basispunten zou verhogen; de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, wees de marktverwachtingen van een stijging met 75 basispunten kort en goed van de hand.

\”Ik verwacht dat we de hoogste vorm van agressieve taal van de kant van de Fed hebben bereikt en dat zal goed zijn voor het goud\”, zei hij. Goud is een \’goede schuilplaats\’ voor beleggers aangezien de S&P 500 dit jaar bijna 16% daalt, zo stelde eerder deze week ook Franklin Templeton.