Crypto-uitverkoop: \’Welke keizer draagt kleding en welke niet?”

\"\"

Crypto-activa herstelden zich gisteren licht, maar de schade geleden in een turbulente eerste helft van de maand voor crypto-investeerders kon niet ongedaan maken.

Vorige week werd de cryptowereld door elkaar geschud nadat stablecoin Terra (LUNA1-USD) losgekoppeld werd van de dollar en zijn waarde zag dalen tot minder dan $ 0,10 cent per munt. De gebeurtenis werd als bijzonder belangrijk beschouwd omdat een van de belangrijkste verkoopargumenten van stablecoins is dat ze zich indekken tegen de volatiliteitsproblemen die doorgaans worden geassocieerd met cryptocurrencies door gekoppeld te zijn aan een fiat-valuta.

Als gevolg hiervan begonnen cryptocurrencies over de hele linie waarde te verliezen, waarbij tether (USDT-USD), \’s werelds grootste crypto-activum in volume die wordt verhandeld, zijn waarde zag dalen van $ 1 naar $ 0,95 cent.

Bitfinex, het fintech-bedrijf dat verantwoordelijk is voor de uitgifte van Tether, vermeed de ontkoppeling van zijn valuta van de Amerikaanse dollar, wat waarschijnlijk rampzalig zou zijn geweest, door investeerders te beloven een tarief van $ 1 per ketting te blijven gebruiken voor opnames.

\”Wat we ontdekken is dat het tij in het crypto-universum is gaan liggen\”, zei Bloomberg Intelligence Commodity Strategist Mike McGlone tijdens een Yahoo Finance Live-segment afgelopen vrijdag na de crypto-meltdown van vorige week. “We zijn aan het uitzoeken wie er kleren draagt ​​in crypto, terwijl we een aantal van die speculatieve excessen zuiveren, met name in Terra USD, dat een algoritmische stablecoin was. Ik noem ze graag cryptodollars omdat ze allemaal de dollar volgen. \’Welke keizer draagt kleding en welke niet? Het antwoord op die vraag weten we ongetwijfeld binnenkort.”