Klanten Bank of America hamsteren steeds meer cash uit vrees voor crash op de beurzen

\"\"

Beleggers stapelen het cash geld op terwijl de vooruitzichten voor de wereldwijde groei tot een historisch dieptepunt dalen en zorgen over stagflatie toenemen, volgens een onderzoek van fondsbeheerders van de Bank of America Corp.. Volgens de bank wijst dat op de verwachting van aanhoudende dalingen op de aandelenmarkten.

Het cashniveau onder beleggers bereikte het hoogste niveau sinds september 2001, zo bleek uit het rapport, waarbij BofA de resultaten van het rapport omschreef als \”extreem bearish\” voor de beurs van Wall Street. Uit het onderzoek van deze maand onder beleggers met in totaal $872 miljard onder beheer bleek ook dat agressieve centrale banken worden gezien als het grootste risico, gevolgd door een wereldwijde recessie, terwijl tevens de angst voor stagflatie is gestegen tot het hoogste niveau sinds 2008.

De resultaten zorgen voor een grimmige sfeer op de wereldwijde aandelen, die al de langste wekelijkse verliezen hebben geleden sinds de wereldwijde financiële crisis, aangezien centrale banken de monetaire kranen dichtdraaien in een tijd van hardnekkig hoge inflatie. Terwijl aandelen sinds vrijdag een kleine opleving hebben gezien naarmate de waarderingen aantrekkelijker worden, vrezen de strategen, waaronder Michael Wilson van Morgan Stanley, dat er meer verliezen in het verschiet liggen.

In het BofA-rapport zei strateeg Michael Hartnett dat beleggers geloven dat aandelen gevoelig zijn voor een op handen zijnde bearmarktrally, maar dat de ultieme dieptepunten nog niet zijn bereikt. Met meer verwachte renteverhogingen van de Federal Reserve, is de markt nog niet op \”volledige capitulatie\” gefocust, schreef Harnett in een rapport.