De Fed heeft ons letterlijk verteld dat ze een recessie wil (en die zal ze krijgen!)

\"\"

De nummer 1 regel voor beleggen is: \”Vecht niet tegen de Fed.\” De Fed is de machtigste kracht op de markten, daar kan niemand tegenop. Als de Fed geld drukt om de markten hoger te dwingen, zullen de markten hoger gaan. En als de Fed de monetaire voorwaarden verstrakt om de markten te verlagen, zullen de markten lager gaan. De Fed heeft van maart 2020 tot maart 2022 bijna $ 5 triljoen aan geld heeft gedrukt. Dit geld werd gebruikt om de markten bijna recht omhoog te duwen.

Het gevolg hiervan was een inflatie die volledig uit de hand is gelopen.

De inflatie ligt nu boven de 8%. En het is het nummer 1 probleem geworden voor Amerikanen. Dit is geen links vs rechts kwestie. Of je nu opiniepeilingen van Fox News of CNN gelooft of niet, inflatie is tegenwoordig het allerbelangrijkste voor Amerikanen.

Leveringsproblemen zijn hier een groot onderdeel van. Economieën zijn niet zoals lichtschakelaars: je kunt ze niet zomaar uitzetten en dan weer aanzetten zonder grote problemen. En het grootste probleem is dat de supply chain werd verbroken. Lager aanbod + regelmatige vraag = hogere prijzen/inflatie, zo simpel ziet het plaatje er uit.

De Fed heeft toegegeven dat het niets kan doen aan de toeleveringsketen. Het kan geen olie- of havenarbeiders/vrachtwagenchauffeurs/halfgeleiders printen… geen van de dingen die het tegenwoordig moeilijker maken om bepaalde producten te vinden.

Het enige dat de Fed kan doen, is de vraag de kop induwen door een recessie te veroorzaken.

Fed-voorzitter Jerome Powell formuleerde dit eergisteren letterlijk toen hij de toehoorders op het Wall Street Journal Future of Everything Festival vertelde: \”We moeten de groei vertragen.\”

Dit is de machtigste centrale bankier ter wereld die ons recht in het gezicht vertelt dat de Fed de economische groei zal verpletteren (lees: een recessie veroorzaken) om de inflatie te vernietigen.

Houd in gedachten… aandelen zijn al bijna 20% gedaald… en de Fed is nog maar net gestopt met het drukken van geld. Anders gezegd, ze is nog niet eens begonnen met het wegvloeien van de liquiditeit! Wat gebeurt er als de Fed wordt gedwongen de rente te verhogen tot 5% (ze zitten nu aan 1%)? Wat gebeurt er als het probeert zijn balans van 9 triljoen dollar met meer dan $ 1 biljoen te verkleinen. Je snapt ongetwijfeld het achterliggende idee. De moeder aller instortingen komt eraan! Zaak is nu om daar op voorbereid te zijn.