Het cryptobloedbad van $ 1 biljoen in 2022 is een noodzakelijke zuivering van overtollige speculatie, net als de dotcom-bubbel bubbel van 2000.

\"\"

\”De internetbubbel die in 2000 barstte, herinnerde ons eraan dat opkomende technologieën/activa synoniem zijn met volatiliteit, en we zien de crypto-winter van 2022 als een noodzakelijke zuivering van speculatieve excessen om de fundamentele basis onder de markt te verstevigen\”, zegt Mike McGlone, senior grondstoffenstrateeg van Bloomberg Intelligence.

De crypto-ruimte verteert nog steeds de crash van vorige week, die $ 1 biljoen van de totale crypto-marktkapitalisatie wegvaagde, waarbij veel cryptocurrencies daalden tot niveaus die sinds 2020 niet meer zijn gezien.

De crash was nauw verbonden met de uitverkoop op de Amerikaanse aandelenmarkt, aangezien beleggers het risico-off-sentiment omarmden voorafgaand aan de agressieve renteverhogingen door de Federal Reserve.

Echter, prijsdaling of niet, Bloomberg Intelligence verwacht nog steeds dat de cryptomarkt zal blijven presteren.

\”Crypto\’s zijn klaar om beter te presteren dan de meeste activa. Een belangrijke reden waarom de totale marktkapitalisatie van crypto-activa die op Coindance zijn genoteerd, in 2022 tot 13 mei met ongeveer $ 1 biljoen is gedaald, houdt verband met de wereldwijde aandelen die met ongeveer $ 20 biljoen in waardering moesten prijsgeven\”, zei McGlone in een rapport.

\”Het unieke aan Bitcoin is het afnemende aanbod versus het onbeperkte en snel toenemende aantal andere crypto\’s. Coinmarketcap toont ongeveer 19.000 crypto-activa, ongeveer het dubbele van een jaar geleden, waarvan vele zeer speculatief zijn.\”

De grootste prijsaandrijvers in de cryptowereld zijn Bitcoin, Ethereum en de cryptodollars, die ongeveer 70% van de totale cryptomarktkapitalisatie vertegenwoordigen. \”Het zuiveren van de excessen van 2021 kan doorgaan, maar we verwachten dat de marktkapitalisatie van dit trio een groter potentieel biedt om te stijgen\”, merkte McGlone op. \”De Federal Reserve renteverhogingen tonen de noodzaak aan om inflatie en risicovolle activa te laten dalen en zodra de zaken stabiliseren, zien we dat Bitcoin vooruitgang kan boeken.”