Nieuwe bullmarkt voor goud gaat binnenkort van start

\"\"

De edelmetalen zijn de afgelopen weken hard geraakt, maar wat er in de wereldwijde macrowereld gebeurt moet kunnen volstaan om een bullmarkt te laten beginnen in goud en zilver.

Recent, maar ook historisch gezien, vond elke grote beweging in edelmetalen plaats rond een significante correctie of een bearmarkt in aandelen.

Denk aan de grote dieptepunten in edelmetalen van de afgelopen jaren: maart 2020, augustus 2018, december 2015 en oktober 2008. Economische onrust en marktonrust zijn altijd een katalysator voor edelmetalen.

Dit keer zal het niet anders zijn.

De grootste en beste cyclische bullmarkten in edelmetalen vonden plaats tijdens of na een bearmarkt, meer bepaald in de context van een seculiere bearmarkt in aandelen. Denk aan begin tot midden jaren dertig, jaren zeventig en de periode van 2000 tot 2011.

In de afgelopen jaren was het probleem voor edele metalen de underperformance ten opzichte van de aandelenmarkt, die zich in een seculiere bullmarkt bevond.

Goud staat echter op het punt om een ​​nieuwe seculiere bullmarkt te beginnen zodra de aandelenmarkt waarschijnlijk een nieuwe seculiere bearmarkt is begonnen.

Betrouwbare barometers zoals CAPE, de Buffet-indicator of het vermogen van huishoudens dat in aandelen is belegd, pleiten allemaal sterk voor zeer slechte rendementen van beleggingen in aandelen in de komende 10 tot 15 jaar, wat zal samenvallen met goud (en zilver) dat fors beter zal presteren dan de aandelenmarkt. Hoe fors, dat zal de toekomst moeten uitwijzen.