Target of een beetje slecht nieuws kan een kleine aardverschuiving veroorzaken

\"\"

Target, een bekende discounter in de Amerikaanse distributiesector, leverde Q1-winstcijfers op die… nou ja, niet helemaal op schema waren. De winst kwam uit onder de laagste schattingen van een bepaalde analist. De reden is dat stijgende kosten zoals brandstof en vracht niet konden worden doorberekend aan de eindklant, wat een impact had op de operationele marges. De koersdaling als gevolg hiervan was de grootste sinds Black Monday in 1987. Een overdreven daling of geen overdreven daling? Wie het weet, mag het ons zeggen.

Het lijkt erop dat discounters de kop van jut zijn en op grote schaal het deksel op de neus krijgen. Het dramatische tekort in de cijfers van Target schudde de hele sector door elkaar, waarbij andere aandelen uit de sector zoals Best Buy of Dollar allemaal zwaar in de klappen deelden.

Het resultaat is dat als je geen marktleider zijt of je de stijgende kosten niet aan je klanten kunt doorberekenen omdat ze ongelooflijk prijsgevoelig zijn (zoals je je overigens zou kunnen voorstellen voor klanten die naar de winkels van discountwinkels gaan) je met de rug tegen de muur staat.

En dus gisteren, terwijl alle Wall Street-indices enorm daalden, was het grootste slachtoffer de distributiesector (en bij uitbreiding de sector consumer staples) en niet de technologiesector. Let wel, de technologiesector leed ook zware verliezen, zoals te zien is aan de prestaties van de Nasdaq. Maar niet alle technologieaandelen zijn gelijk. Kijk maar naar IBM. Het presteert matigjes, maar zeker beter dan de FAANG-aandelen. Lage multiples en een hoog en stabiel dividend lijken tegenwoordig hun vruchten af ​​te werpen