Goud onderweg naar $ 15.000 per ounce?

\"\"

Leigh Goehring van Goehring & Rozencwajg Associates is op de lange termijn erg optimistisch over goud en verwacht dat de bullmarkt tegen het einde van dit decennium een ​​piek zal bereiken van ongeveer $ 15.000 per ounce.

\”Er is een enorme bullmarkt voor de edelmetalen in het verschiet. In de afgelopen maand zijn we begonnen onze blootstelling aan goud te vergroten. We komen steeds dichter bij de enorme uitbarsting die naar onze verwachting in de goudruimte zal plaatsvinden,\” stelt Goehring.

Op de korte termijn zou goud echter nog steeds kunnen terugkeren naar $ 1.600 per ounce, wat een geweldig punt zou zijn om in de markt te komen. De reden voor de terugval in mei is  de Federal Reserve die de renteverhogingen opvoert.

\”Als de Fed de rente begint te verhogen, zet dat neerwaartse druk op goud. Maar ik ben en blijf bullisheen \”, zei Goehring. \”We zijn ervan overtuigd dat we dichter bij een oplossing komen en dat blijkt uit de evolutie bij de fysieke goud- en zilver-ETF\’s die sterk suggereren dat de interesse van westerse beleggers terugkeert en dat goud goedkoop handelt in vergelijking met olie.\”