Royal Mint Physical Gold ETC ziet de investeringsvraag dit jaar tot nu toe met 115% groeien

\"\"

De goudmarkt heeft misschien turbulente maanden gekend, aangezien de prijzen sterk zijn gedaald vanaf het psychologisch belangrijk niveau van $ 2.000. De investeringsvraag naar goud is echter sterk gebleven, aangezien de Royal Mint een ongelooflijke vraag ziet naar zijn door goud gedekte Exchange-Traded Commodity (ETC).

In een vorige week gepubliceerd rapport zei HANetf dat de Royal Mint Physical Gold ETC (RMAU) op 29 april meer dan $600 miljoen aan activa onder beheer had, een stijging van 115% sinds 1  januari 2022.

De ETC heeft zijn goud in opslag dit jaar zien stijgen met 169.392,822 ton.

Analisten hebben opgemerkt dat de goudmarkt tot 2022 tot dusver een sterke vraag naar investeringen heeft gekend, gedreven door stijgende inflatiedruk en geopolitieke onzekerheid als gevolg van de aanhoudende oorlog van Rusland in Oekraïne. De invasie van de Russen heeft vooral Europa getroffen, aangezien verstoringen in de wereldwijde toeleveringsketen de voedsel- en energieprijzen naar recordhoogten hebben gedreven. Volgens sommige economen dreigt de stijgende inflatie Europa in een recessie te duwen.

\”Goud is de afgelopen maanden duidelijk aantrekkelijker geworden gezien de economische en geopolitieke achtergrond\”, zegt Hector McNeil, co-CEO van HANetf.

\”We hebben The Royal Mint Physical Gold ETC (RMAU) slechts twee jaar geleden gelanceerd. We zijn verheugd te zien dat het in zo\’n korte tijd meer dan 600 miljoen dollar aan AUM bedraagt. Goud zal altijd interessant zijn voor beleggers die op zoek zijn naar een gediversifieerde portefeuille. Nu de wereld zo\’n turbulente plek is, of het nu de pandemie, inflatie of het uitbreken van oorlog in Europa betreft, zal het edelmetaal waarschijnlijk nog meer aantrekkingskracht hebben op mensen die op zoek zijn naar een soort verzekering,\” zei McNeils in een apart bericht. persbericht.

McNeil voegde er echter aan toe dat de vraag naar RMAU ook verder gaat dan de traditionele aantrekkingskracht van goud als veilige haven. Het fonds neemt ook gerecycled goud op als onderdeel van zijn bezit. HANetf citeerde een rapport van de Verenigde Naties en zei dat in 2019 een record van 53,6 miljoen ton elektronisch afval werd gegenereerd en dat slechts een zesde daarvan werd gerecycled.

\”Beleggers willen groene oplossingen en door gerecycleerd goud aan RMAU te linken, denken we dat we hen op hun wenken  hebben bediend\”, aldus McNeil. \”De functie van gerecycled goud bij RMAU moet worden gezien als onderdeel van de groei van de circulaire economie. Volgens Goldman Sachs zouden de oplossingen voor de circulaire economie kunnen helpen de wereldwijde broeikasgasemissies met 39% te verminderen.\”

\”De betrokkenheid van The Royal Mint betekent dat ETC veel meer controle heeft over zijn toeleveringsketen\”, zei McNeil.