Het is niet Poetin, of de pandemie… het is de Fed!

\"\"

Er zijn allerlei soorten verklaringen als het gaat om inflatie. Peter Schiff verscheen onlangs op News Nation om over de economie te praten. Hij legde uit dat de uitleg het doel mist. De echte bron van inflatie is niet de pandemie of Poetin. Het is de Federal Reserve.

Schiff zei dat hij denkt dat de krimp van het BBP in het eerste kwartaal het eerste kwartaal van deze nieuwe recessie zal blijken te zijn. Maar of dat zo is, weten we uiteraard pas achteraf. Dit wordt een zeer diepe recessie, zo verklaarde hij, en ze gaat lang duren. En het zou wel eens de ergste recessie kunnen zijn die iemand ooit heeft meegemaakt.”

Volgens Schiff zal de inflatie deze recessie bijzonder problematisch zal maken.

De inflatie is hoog en gaat omhoog. Je krijgt dus de combinatie van een zeer zwakke economie in recessie en een steeds erger wordende hoge inflatie. En inflatie zal de ernst van de recessie compliceren en het voor de gemiddelde Amerikanen veel moeilijker maken om ze te doorworstelen.”

Minister van Financiën Janet Yellen van de VS gaf onlangs toe dat de economie in de toekomst waarschijnlijk met meer schokken en uitdagingen te maken zal krijgen.

Maar ze blijft volhouden dat de economie over het algemeen sterk is. Schiff zei dat Yellen een totaal verkeerd beeld van de economie heeft.

Ze begreep er als Fed-voorzitter niets van, en daarvoor had ze een slecht inzicht toen ze nog lid was van de FMOC. Ze had geen idee van de financiële crisis die in 2006-2007 aan de horizon opdoemde. En natuurlijk sprong ze recentelijk op de kar van de stelling dat de inflatie \’van voorbijgaande aard\’ was, terwijl dat duidelijk niet het geval was. Ze weet dus niet echt veel van de economie. Ze is gewoon positieve om over de economie te praten, hoe slecht die er ook uitziet. Ze probeert er steeds een positieve draai aan geven, maar zo wordt het probleem natuurlijk niet opgelost.