Biden geeft toe dat torenhoge energieprijzen deel uitmaken van de groene transitie

\"\"

Joe Biden liet onlangs het masker vallen en zei tegen verslaggevers die op een persconferentie in Tokio waren bijeengekomen dat onbetaalbare gasprijzen in de VS deel uitmaken van een bewuste overgang naar groene energie.

Plotseling is Vladimir Poetin niet meer de schuldige, want eerder kreeg de Russische president de zwartepiet toegespeeld wat betreft de forse prijsstijgingen voor zowat alles en nog wat in de Verenigde Staten. Dat blijkt nu niet langer het geval te zijn, tenminste wanneer we Biden op zijn woorden pakken.

Biden worstelde om een coherente visie te geven over de energietransitie door te stellen \”Als het gaat om de gasprijzen, gaan we door een ongelooflijke overgang die plaatsvindt en die, als God het wil, als ze eens voorbij is ons sterker zal hebben gemaakt.\”

\”De wereld zal sterker zijn en minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen als dit eenmaal voorbij is\”, voegde Biden eraan toe.

Biden beweerde ook dat hij probeerde de stijgende prijzen te bestrijden door eind maart 180 miljoen vaten olie uit noodvoorraden vrij te maken, maar gaf ruiterlijk toe dat dit voorlopig geen enkel effect had gehad.