Jamie Dimon zegt dat JPMorgan zich schrap zet voor economische \’orkaan\’

\"\"

Jamie Dimon waarschuwt de investeerders om zich voor te bereiden op een economische \”orkaan\” nu de economie worstelt met een ongekende combinatie van uitdagingen, waaronder een verkrapping van het monetaire beleid en de Russische invasie van Oekraïne.

\”Die orkaan komt onze kant op, daar valt niet aan te twijfelen\”, zei de chief executive officer van JPMorgan Chase & Co. op een conferentie die werd gesponsord door AllianceBernstein Holdings woensdag. “We weten niet of het een kleine is of eentje van het formaat Superstorm Sandy. Je kunt je maar beter schrap zetten.\”

Dimon zei op de beleggersdag van JPMorgan in mei dat er \”stormwolken\” opdoemen over de Amerikaanse economie, maar hij zei dat hij die voorspelling sindsdien in negatieve zin heeft bijgewerkt gezien de grote uitdagingen waarmee de Federal Reserve wordt geconfronteerd bij zijn pogingen om de inflatie te beteugelen. \”Op dit moment is het een beetje zonnig, de dingen gaan goed, iedereen denkt dat de Fed het aankan\”, zei Dimon.

De JPMorgan-economen verlaagden vorige maand hun groeivooruitzichten voor de tweede helft van 2022 naar 2,4% van 3%, die voor de eerste helft van 2023 naar 1,5% van 2,1% en die voor de tweede helft van 2023 naar 1% van 1,4%. Ze noemden dalende aandelenkoersen, hogere hypotheekrentes en een sterkere dollar ten opzichte van handelspartners als belangrijkste factoren.

Dimon zei woensdag dat JPMorgan zich voorbereidt op de verwachte turbulentie door conservatief te zijn met zijn balans. \”Ik wil niet-operationele deposito\’s weer kwijtraken om onszelf te beschermen, zodat we klanten in slechte tijden kunnen bedienen\”, zei hij. \”Dat is de omgeving waar we mee te maken hebben.\”