Kyle Bass: Fed begint in 2023 rente opnieuw te verlagen wanneer de VS in een recessie terechtkomt

\"\"

Subprime-sterinvesteerder (en aartsvijand van China) Kyle Bass vertelde dinsdag aan CNBC dat hoewel de reactie van de Fed op de Covid-19-pandemie noodzakelijk was, de centrale bank nu worstelt met het verwijderen van de 40% meer geld die ze tijdens de pandemie in de circulatie heeft geduwd. Dat extra geld kan de economie nu zuur opbreken.

Bass gelooft dat dankzij een decennium van slecht beleid de Amerikanen hogere voedsel- en energieprijzen zullen zien, terwijl de economie afkoelt. Wat volgens hem de Fed niet kan beheersen met haar monetair beleid en wat leiden tot een recessie eind 2022 of begin 2023 .

Volgens Bass zal de Fed beperkt zijn in het niveau hoe hoog ze de rente kan optrekken, omdat ze van zo\’n lage basis is begonnen. Als zodanig zal een echte neutrale rente onmogelijk zijn – aangezien ze de cycli van rentestijgingen zullen moeten pauzeren rond 200 basispunten of 2%.

Hij verwijst naar het feit dat de Fed nog steeds een groei van 2,8% voor 2022 voorspelt, wat betekent dat de groei 4% zou moeten bedragen om die doelstelling te halen na de negatieve BBP-waarde van het eerste kwartaal. -Bloomberg

\”Het is duidelijk dat 40% meer geld bijdrukken dan er in de eerste plaats in omloop was, een beetje te veel was\”, zei hij. Op termijn zal de Fed dus onvermijdelijk gedwongen worden om haar basisrente opnieuw te verlagen, wat als een schandelijke nederlaag zal worden ervaren.