Toenemende angst bij beleggers vertaalt zich in massale vraag naar gouden munten

\"\"

Terwijl de goudprijs wel vastgeroest lijkt te zitten in een neutrale positie onder $1.850 per ounce, lijkt de fysieke vraag naar het edelmetaal volgens sommige marktanalisten een ander verhaal te vertellen. Meer bepaald een van toenemende angst bij de beleggers.

Volgens de maandelijkse verkoopgegevens verkocht de U.S. Mint in mei 147.000 ounces goud van zijn American Eagle Gold-munten, de beste prestatie in mei sinds 2010. Vergeleken met april vorig jaar is de verkoop met 67% gestegen. Voor het jaar tot dusver is de vraag naar het edelmetaal met maar liefst 617% gestegen.

Zelfs als we de COVID-19-gerelateerde productieproblemen buiten beschouwing laten, is de verkoop van goud in de VS tussen 2015 en 2019 met meer dan 400% gestegen ten opzichte van het vijfjarige gemiddelde.

Phillip Streible, Chief Market Strategist bij Blue Line Futures, zei dat er een valse equivalentie moet vastgesteld worden tussen de goudprijzen op basis van de futures en het sentiment op de markt.

\”De verkoop van edelmetalen, in dit geval dus gouden munten, weerspiegelt beter de angst die de beleggers momenteel voelen. Als je economen steeds vaker hoort praten over een recessie, begint je te begrijpen waarom de verkoop van edelmetalen zo sterk is,\” zei hij. \”Goud zal altijd een waarde-opslag voor de lange termijn zijn en daar valt eigenlijk geen speld tussen te krijgen.\”