John Waldron waarschuwt voor ongekende economische schokken

\"\"

Een topmanager van Goldman Sachs Group Inc. herhaalde de pessimistische toon van topbankier Jamie Dimon en waarschuwde voor moeilijkere tijden die in het verschiet liggen te midden van een reeks schokken die de wereldeconomie door elkaar schokken.

\”Dit is een van – zo niet de meest – complexe, dynamische omgevingen die ik ooit in mijn carrière heb gezien\”, zei Goldman-president John Waldron op een beleggersconferentie vorige week donderdag. \”De samenloop van het aantal schokken op het systeem is wat mij betreft van ongekende omvang.\”

Waldrons opmerkingen weergalmden de scherpe waarschuwing van Dimon, de chief executive officer van JP Morgan Chase & Co., die investeerders waarschuwde om zich voor te bereiden op een \”orkaan\” te midden van een ongekende combinatie van uitdagingen. Waldron zei dat hij het gebruik van weer-analogieën\” zal vermijden, maar hij sprak zijn angst uit dat de risico\’s van inflatie, veranderend monetair beleid en de Russische invasie van Oekraïne de wereldeconomie op de knieën zouden kunnen krijgen.

\”We verwachten dat er moeilijke economische tijden komen\”, zei Waldron. \”Het lijdt geen twijfel dat we een moeilijker klimaat op de kapitaalmarkten zien en in die situatie zal niet snel verandering komen.\”

Waldron kwam eerder dit jaar naar voren als een van de strengste critici van de Federal Reserve vanuit de banksector, toen hij de centrale bank aanviel vanwege wat hij zag als haar gebrek aan autonomie en vastberadenheid om de druk te weerstaan ​​om maatregelen te nemen die nodig zijn om de heetste inflatie in 40 jaar te bestrijden.

Wel liet Waldron een meer zelfverzekerde toon horen over het vermogen van zijn eigen bedrijf om tijdens de recessie nog steeds hoge winsten te maken. \”Wat de economische omgeving ook is, we zullen het prima doen\”, zei hij.