Bearmarkt in crypto’s is nog niet voorbij en dit zijn de signalen om in de gaten te houden.

\"\"

De twee grootste cryptocurrencies ter wereld profiteerden de afgelopen weken van enig risico-on-sentiment nadat China zijn COVID-gerelateerde lockdowns had versoepeld. Bitcoin noteert momenteel weer boven $ 30.000. Ethereum, hoewel onder de recente piekkoersen, noteert nog steeds rond $ 1.860.

\”Het verhaal van dit hele jaar was er een van Bitcoin-handel die synchroon met andere risicovolle activa verloopt. Het nieuws uit China wat betreft de vermindering van de lockdowns in Shanghai was positief. Dus de risicomarkten kregen een duwtje in de rug en Bitcoin, Ethereum en andere digitale activa volgden\”, vertelde Ben McMillan, oprichter en CIO bij IDX Digital Assets in een interview.

Een cruciaal teken dat de crypto-ruimte zich nog steeds in de bearmarkt bevindt, is echter dat de Bitcoin-mijnwerkers hun lange termijn beleggingen afbouwen om de stijgende kosten te dekken in het licht van lagere prijzen.

Volgens Coin Metrics-gegevens die zijn geanalyseerd door Compass Mining, hebben de mijnwerkers in mei meer dan 195.000 Bitcoins naar de beurzen overgedragen, wat de grootste stijging in vijf maanden betekende. Het totaal verkochte bedrag bedroeg ongeveer $ 6,3 miljard op basis van de gemiddelde prijs van Bitcoin van $ 32.000 in mei.

\”Wat betreft de prijs van Bitcoin, heeft dat bijgedragen aan enige verkoopdruk die een deel van de lange termijn aankopen die we hebben gezien heeft gecompenseerd, \”zei McMillan.

Aangezien Bitcoin tussen $ 28.000 en $ 33.000 handelt, sluiten analisten niet uit dat de mijnwerkers in juni meer verkoopdruk zullen uitoefenen.

\”Mijnwerkers kunnen wegkomen met duurdere elektriciteit wanneer Bitcoin $ 60.000 is, maar wanneer Bitcoin $ 30.000 is, beginnen de kosten van je elektriciteit en je hardware er veel meer toe te doen\”, legt McMillan uit. \”Veel miners bevinden zich in de marge en kunnen eenvoudigweg niet concurreren op lagere niveaus van Bitcoin en ze kunnen worden gedwongen om te consolideren of failliet te gaan. De mijnwerkers met betere technologie of goedkopere elektriciteit zullen dit kunnen doorstaan.\”