Komt er een orkaan of een lichte regenbui? Goudbeleggers bereiden zich voor op het ergste

\"\"

 

De goudmarkt blijft stabiliseren, aangezien de prijs nog steeds rond $1.850 per ounce noteert. Het is echter goed om eens in de diepte te kijken naar de edelmetaalmarkt te kijken, aangezien de fysieke vraag vorige maand een buitengewone stijging liet zien.

De Amerikaanse Munt meldde vorige maand 147.000 ounces goud te hebben verkocht, de beste prestatie in mei sinds 2010. Om mogelijke marktverstoringen door COVID-19 op te lossen, is de vraag naar goud tussen 2015 en 2019 met 400% gestegen ten opzichte van het vijfjaarlijks gemiddelde. Vooral de vraag naar American Eagles blijft enorm groot.

Analisten constateerden een groeiende tweedeling in de goudmarkt tussen de fysieke vraag en de papiermarkt. De koersen van de goudfutures worden afgeremd door stijgende obligatierendementen en een sterkere Amerikaanse dollar, aangezien de Federal Reserve de rente gedurende de zomer agressief zal verhogen.

Voor een getrouw beeld van het sentiment op de markt en om de investeringsangst te meten, zou men meer aandacht moeten besteden aan de fysieke vraag naar goud. Het zou de belegger in de huidige omstandigheden niet kwalijk worden genomen dat hij of zij zich wat angstiger voelt naarmate de angst voor een recessie blijft groeien.

Deze week waarschuwde Jamie Dimon, CEO van JPMorgan Chase, investeerders om zich voor te bereiden op een economische \’orkaan\’.

\”Die orkaan is precies daar op de weg die onze kant op komt\”, zei hij woensdag op een conferentie die werd gesponsord door AllianceBernstein Holdings. \’We weten niet of het een kleine of Superstorm Sandy is. Zet je maar schrap.\’