Goud heeft tot dusver gedaan wat er van werd verwacht

\"\"

Volgens Jeff Christian, algemeen directeur van de CPM Group, heeft goud zijn rol als veilige vluchthaven tot dusver waargemaakt. Christian definieert een veilige haven als een activa met een lage correlatie met aandelen en obligaties die zo de, beleggers beschermt tegen volatiliteit.

\”Over het algemeen is de correlatie tussen goud en aandelen op de lange termijn 4 tot 5 procent negatief\”, waarbij wordt opgemerkt dat goud vooral op de lange termijn een veilige haven is.

De aandelenmarkten hebben de afgelopen weken een grote uitverkoop meegemaakt, waarbij de S&P 500 year-to-date met 13 procent is gedaald.

Christian voegde eraan toe dat de recente gebeurtenissen de veilige haveneigenschappen van goud aantonen. \”Het tweede kwartaal was slecht voor goud en zilver, en ze zullen waarschijnlijk wat lager afsluiten\”, legde hij uit.

“Maar als je naar het eerste kwartaal kijkt… zilver was het best presterende actief van 11 activaklassen met een stijging van 7,7 procent in het eerste kwartaal. Goud was de tweede beste op 6,6 procent… Iedereen die je vertelt dat goud en zilver hun werk niet hebben gedaan om de waarde van hun portefeuille te beschermen, vertelt flauwekul, \”zei Christian.

Hij voegde daar nog aan toe dat aandelen en goud over het algemeen in tegengestelde richtingen bewegen. Hij noemde kwantitatieve versoepeling echter een uitzondering op deze trend.

\”Als je terugkijkt op 2008, toen ze liquiditeit naar de markten overspoelden… waren zowel Amerikaanse aandelen als goud gestegen\”, zei hij.