Technologie van crypto’s moeten gescheiden worden van hun waardering

\"\"

Na het weekend kort $ 17.000 te hebben aangeraakt, is Bitcoin weer boven de $ 20.000 uitgeklommen. Maar kunnen de prijsvooruitzichten zich herstellen als de recessieoproepen toenemen en de inflatie de krantenkoppen op de markt blijft domineren? Stablecorp-CEO Alex McDougall weegt mee.

Als we kijken naar prijsvoorspellingen voor de rest van 2022, moeten beleggers de technologische hoek van crypto scheiden van de prijs, McDougall.

\”Crypto\’s technologische aspect zal het buitengewoon goed doen in een recessieomgeving. En vooral als de recessie een slechte is, waardoor het vertrouwen fluctueert. Vergeet niet dat crypto uit de ineenstorting van 2008 is voortgekomen\”, zei hij.

Aan de andere kant ziet McDougall de Bitcoin-prijs het niet zo goed doen in een recessie. Dit is waarom: \”Ik denk niet dat er in een recessie een enorme retail-push of -vlucht naar Bitcoin zal zijn. Maar tegelijkertijd verkopen instellingen die eindelijk aan boord zijn gekomen niet\”, zei hij. \”Maar als er een risico-achtige gebeurtenis is waarbij deze versie van financiën niet meer werkt, dan zul je echte roulatie zien gebeuren.\”

Tijdens stagflatie, een periode die wordt beschreven door een vertragende groei en hoge inflatie, zal Bitcoin waarschijnlijk fluctueren binnen een prijsband. \”Ik denk niet dat het volledig zal crashen in een recessie. In plaats daarvan zal het zich consolideren voor de volgende ronde van opwaartse kracht\”, merkte McDougall op.

Als de Amerikaanse economie echter een periode van stagflatie ingaat die gepaard gaat met een continue rotatie van risicoactiva, zou er meer pijn kunnen zijn voor de crypto-ruimte, inclusief Bitcoin, merkte de Stablecorp CEO op.

\”Iedereen rende het afgelopen jaar rond als kippen met afgehakte kop, op jacht naar gouden munten die uit de lucht vielen\”, beschreef McDougall. \”De slinger keerde terug naar waar de echte fundamentele economische waarde is, en in plaats van een kwantumsprong in de toekomst te bouwen, zie je veel projecten en bedrijven opnieuw focussen.\”

Ondanks de crash is er nog steeds genoeg kapitaal in de ruimte om deze crypto-projecten met echte waarde vooruit te helpen, voegde hij eraan toe.

Op het gebied van technologie is McDougall een stier op de lange termijn: \”Technologie is algemeen aanvaard door de rest van de wereld, omdat dit is waar de toekomst op een bepaald moment naartoe zal gaan, of het nu is, over vijf jaar, over tien jaar of over 15 jaar. En of het nu door de overheid of door de sector wordt gestuurd, er zal in de toekomst blockchain zijn\”, zei hij.

In de toekomst zullen de duellerende verhalen van crypto de prijzen in verschillende richtingen blijven duwen.

\”Crypto is een heel andere fundamentele waardepropositie dan aandelen. Iedereen begrijpt hoe we aandelen waarderen. In crypto hebben we geen fundamentele waardethese die is afgestemd op de praktijk, \’ legde McDougall uit. \”We hebben een heleboel geprobeerd zoals digitaal goud, het is geld enzovoort. Maar van een definitieve vorm van waardering is nog steeds geen sprake.\”