Inflatievrees maakt plaats voor recessievrees

\"\"

De volatiliteit van goud was de afgelopen dagen relatief laag in vergelijking met andere activa, aangezien het edelmetaal zijn status van \”milde bullmarkt\” behoudt en onveranderd comfortabel wordt verhandeld tussen $ 1.800 – $ 1.900 per ounce. Maar verwacht volgens MKS PAMP geen stijging van de goudprijs totdat er enig vertrouwen op de markt terugkeert.

Er is een verschuiving in de markt aan de gang, aangezien inflatievrees plaats maakt voor recessiepaniek, waarbij aandelenbeleggers kiezen voor contant geld boven veilige havens zoals goud, zei MKS PAMP-metalenstrateeg Nicky Shiels.

\”Er is veel schade aangericht op de beurzen, waar de beleggers zich hebben gewend tot cash en in mindere mate tot veilige vluchthavens zoals goud. Het vertrouwen moet terugkeren\”, schreef Shiels in een rapport.

\”Met de uitverkoop van vorige week in de SPX, is de correctie in lijn met de mediane correctie die wordt gezien in recessies na de Tweede Wereldoorlog, maar het is nu de 4e ergste \’niet-recessiecorrectie\’ in dezelfde periode. We bevinden ons met andere woorden in een beursrecessie zonder dat er van een economische recessie sprake is.

De ironie voor de goudbulls is dat het edelmetaal waarschijnlijk een combinatie van lagere rentevoeten en een stijging van de Amerikaanse aandelenkoersen zal moeten zien om goud te laten stijgen naar het niveau van $ 1.880 per ounce, legde ze uit.

Zoals de zaken er nu voor staan, zal goud meer kopers hebben tegen het prijskaartje van $ 1.900 per ounce dan aan een prijskaartje van $ 1.800 per ounce. \”Er is een opmerkelijk gebrek aan interesse van de investeringsgemeenschap buiten de gouden munten en staven\”, zei ze. \”Het bloedbad op de aandelenmarkten en andere activaklassen heeft de kleine beleggers op afstand gehouden, die hebben de goudmarkt nog niet herontdekt.\”