Koersval crypto’s kan goudprijs ondersteunen

\"\"

De goudmarkt houdt relatief gezien goed stand in neutraal gebied en handelt in een nauwe bandbreedte tussen $ 1.800 en $ 1.850 per ounce; sommige grondstoffenanalisten zijn echter optimistisch dat goud een hernieuwde interesse van de kant van de beleggers zou kunnen zien, aangezien het sentiment op de financiële markten snel verslechtert.

Specifiek zien sommige analisten dat goud profiteert van een nieuwe vraag naar veilige havens, terwijl de investeerders de markt voor cryptocurrency ontvluchten.

In 2021 nam de rally van Bitcoin naar een recordhoogte van $ 65.000 per ounce een deel van de glans van goud weg. Vorig jaar zeiden sommige analisten dat de rally van Bitcoin de marktwaardering van goud met maar liefst $200 verlaagde. Veel beleggers zagen Bitcoin en andere digitale valuta toen als een betere waardeopslag dan goud. Het sentiment verschuift echter snel naarmate Bitcoin onder $ 18.000 per token zakte en Ethereum onder $ 900 daalde.

\”Ik zou zeggen dat deze implosie van de crypto\’s de waarde van goud versterkt\”, zei Kristina Hooper, Chief Investment Strategist bij Invesco, \”Er is eigenlijk maar één bezit dat historisch gezien de kwaliteiten heeft om een ​​hedge te zijn tegen inflatie en geopolitieke risico\’s en dat zijn dus niet de crypto\’s.\”

Veel analisten hebben opgemerkt dat de cryptocurrencies zijn gedaald in lijn met andere risicovolle activa zoals aandelen, aangezien de Federal Reserve haar monetaire beleid agressief blijft aanscherpen om de economie te vertragen en de buitengewone inflatiedruk af te koelen.

Stijgende rentetarieven in combinatie met het plan van de Fd om de balans te verkleinen, hebben de hoeveelheid liquiditeit op de markt verminderd, wat van invloed is op risicovollere activa. Bitcoin is meer dan 70% gedaald ten opzichte van zijn recordhoogten in 2021. Year-to-date is de digitale valuta met meer dan 50% gedaald, zelfs terwijl de koers opveerde vanaf het meerjarige dieptepunt van zaterdag.

Maar het is meer dan alleen bitcoin; weinig financiële activa doen het goed in de huidige omgeving. Dit jaar bevindt de S&P 500 zich tot dusver in een solide bear markt, gegeven een daling van 23%. Zelfs de traditionele Amerikaanse obligaties als veilige haven zijn gedaald ten opzichte van het jaar. Het rendement op een 10-jarige obligatie handelt ruim boven de 3% en is sinds januari met meer dan 100% gestegen.