Koper, nikkel en goud bieden de beste kansen om flink duurder te worden

\"\"

Terwijl we naar een \’recapitulatie\’-fase voor grondstoffen gaan, zullen koper, nikkel en goud de beste activa zijn om te bezitten, zei Brent Cook, oprichter van Exploration Insights.

\”Ik ben er zeker van dat de koperprijs het goed gaat doen\”, zei hij. “De vraag zal het aanbod ver overstijgen. Nikkel is hetzelfde verhaal, maar ook het plaatje voor goud ziet er goed uit.”

Cook legde uit waarom hij sterk in koper en nikkel gelooft: \”De hele elektrificatie is afhankelijk van die twee metalen plus lithium … We hebben niet genoeg kopervoorraad om aan de komende vraag te voldoen.\”

Hij zei ook dat goud zou profiteren van recente geopolitieke gebeurtenissen. “Toen Rusland Oekraïne binnenviel, hebben de V.S.  de Russische dollarreserves in beslag genomen”, zei hij. “De rest van de wereld zag dat en is zich een hoedje geschrokken. Dus denk ik dat we meer niet-westerse landen zullen zien die goud in hun reserves gaan stoppen in plaats van de Amerikaanse dollar, en dat zal al vanaf dit jaar gebeuren. Dus ik denk dat dat ook positief is voor het goud.”

De officiële Amerikaanse inflatie bedraagt ​​8,6 procent. De hoge inflatie zou samen met hogere inputkosten voor olie, arbeid en voorraden kunnen leiden tot krimpende winstmarges voor grondstoffenproducenten.

\”Ik denk dat we de marges over de hele linie zullen zien dalen, in elke sector en niet alleen in de mijnbouw. Inflatie is een vijand die niet onderschat mag worden\”, zei Cook. “

Cook zei echter dat er meer dan voldoendefinanciering voor mijnen beschikbaar is en dat meer bepaald voor zogenaamde \”groene metalen\”.

\”Ik heb gesproken met een aantal grote fondsen en private equity-groepen die willen investeren in de mijnbouwsector, maar het moet een groene component hebben\”, legde hij uit. “Voeg er ook een snuifje ESG aan toe en dan  begint het geld te stromen.