China is als een zwart gat dat goud opslorpt

\"\"

China is als een zwart gat waar het goud naar binnen gaat en er nooit meer uitkomt, zegt Frank Giustra, een grote speler in de mijnindustrie en oprichter van Lionsgate Entertainment.

Als grootste producent en importeur is Giustra van mening dat China zijn goudreserves te weinig rapporteert. \”Mijn gok is dat ze zich, net als Rusland, voorbereiden om het Amerikaanse dollarsysteem te verlaten, op weg naar een systeem waar goud een rol in speelt.\”

In een exclusieve serie interviews met CEO.CA, opgenomen een paar dagen geleden, zegt Giustra dat de oorlog in Europa een splitsing van het monetaire systeem versnelt. Landen die ongeveer 80% van de wereldbevolking vertegenwoordigen, weigerden Rusland te veroordelen voor zijn invasie in Oekraïne, ondanks druk van het Westen. Ondertussen hebben wereldwijde centrale banken dollars verkocht om goud op te slaan.

\”De koers van de munt gaat naar omlaag en de inflatie loopt uit de hand\”, zegt hij. Giustra is van mening dat de CPI wordt gemanipuleerd om een ​​vertrouwenscrisis te voorkomen, en dat de werkelijke inflatie het dubbele kan zijn van wat wordt gerapporteerd.