Zal de Amerikaanse centrale bank een nieuwe rally in de edelmetalen veroorzaken?

\"\"

Keith Neumeyer, CEO van First Majestic Silver is van mening dat de spil van het monetaire beleid van de Fed waarschijnlijk zal plaatsvinden in het vierde kwartaal van 2022 en een nieuwe bull-rally in de edele metalen zal veroorzaken.

\”De Fed zal in haar huidige beleid dit jaar de rente waarschijnlijk nog twee of drie keer verhogen. Daarna zal de centrale bank een bocht van 90° maken en de rente te beginnen verlagen. Dat wordt het begin van de volgende grote cyclus in goud en zilver\”, denkt Neumeyer.

Hogere rentetarieven zouden niet alleen problemen opleveren voor de economische groei in het binnenland, maar zouden ook een sterkere Amerikaanse dollar opleveren, wat erg schadelijk zou zijn voor landen waarvan de schuld in dollars luidt, merkte Neumeyer op.

\”De sterke Amerikaanse dollar, die nog evenveel kan stijgen als hij momenteel al gestegen is, is niet goed voor de wereld, want er staan veel schulden uitgedrukt in dollars open en een groot deel van deze schuld is in handen van het buitenland en van buitenlandse bedrijven, en hun rentekosten stijgen. De wereld moet een lagere Amerikaanse dollar zien en een van de manieren waarop dat kan worden bereikt, is door de rentetarieven opnieuw te verlagen, \”zei hij.

Neumeyer zei dat de eerste renteverlaging in het vierde kwartaal van 2022 waarschijnlijk een \”kleine\” zou zijn, gewoon om het proces op gang te brengen.

\”Ze zullen de tarieven niet met een half punt per keer verlagen, en als ze dat zouden doen, zou er chaos ontstaan\”, zei hij.