Alarmsignalen flikkeren: komende recessie zal een zware zijn.

\"\"

\’Deze recessie zal de meest ernstige tot nu toe zijn\’: Peter Schiff keek nog eens naar de financiële crash van 2008 en zegt nu dat de volgende periode van economische neergang erger zal worden.

Inmiddels hebben nogal wat beroemde figuren uit de economische wereld – waaronder Elon Musk en Suze Orman – voorspeld dat een recessie de Amerikaanse economie zou treffen.

Peter Schiff, CEO en chief global strategist bij Euro Pacific Capital, is de nieuwste expert die aan de alarmbel trekt.

\”Iedereen die denkt dat deze recessie mild zal zijn, begrijpt recessies niet\”, schreef hij in een tweet op maandag.

“Hoe langer de rente te laag wordt gehouden tijdens een hoogconjunctuur, hoe meer fouten er moeten worden gecorrigeerd tijdens de periode nadien. Aangezien de rentetarieven nog nooit zo lang zo laag zijn geweest, zal deze recessie de ernstigste tot nu toe zijn.”

Schiff beschouwt vooral de dollar als de kop van jut, de Amerikaanse munt heeft moeilijke tijden in het verschiet. Zoals bekend is deze man al geruime tijd een goudkever.

\”Het probleem met de dollar is dat hij geen intrinsieke waarde heeft\”, zei hij ooit. \”Goud zal zijn waarde opslaan en je zult altijd meer voedsel kunnen kopen met je goud.\” Schiff heeft in ieder geval zijn voorzorgsmaatregelen getroffen.

Op 31 maart bezat Euro Pacific Asset Management 1.645 miljoen aandelen van Barrick Gold (GOLD), 335.740 aandelen van Newmont (NEM) en 409.155 aandelen van Agnico Eagle Mines (AEM).

De drie goudmijnreuzen vormen de top drie investeringen van het bedrijf, met respectievelijk 8,0%, 5,4% en 5,0% van de portefeuille.

Goud kan niet uit het niets worden gedrukt zoals fiatgeld, en de status van veilige haven betekent dat de vraag doorgaans toeneemt in tijden van onzekerheid. Met voldoende goud achter de hand, heeft Peter Schiff zich verzekerd van zijn nachtrust.