Goudprijs op laagste niveau in meer dan 6 maanden

\"\"

De goudfutures bereikten gisteren een laagste punt in ruim 6 maanden en zilver een laagste punt in twee jaar. De edelmetalen zijn aan het bijkomen van een sterkere Amerikaanse dollarindex die het hoogste punt in 20 jaar scoorde, en door grote verliezen in ruwe olie, waardoor Nymex-ruwe olie terugviel tot onder de $ 100 per vat.

De goudfutures voor augustus waren voor het laatst $ 33,10 lager op $ 1.734,20. De Comex zilverfutures in september waren voor het laatst $ 0,542 lager op $ 19,12 per ounce.

De vrees voor een recessie neemt toe, waarbij sommige analisten en economen zeggen dat de VS al in een recessie zit. De wereldwijde aandelenmarkten waren van de ene op de andere dag gemengd, met forse bewegingen zowel naar omhoog als naar omlaag. Wat de onzekerheid bij de beleggers weergeeft.

De VS kunnen deze week beginnen met het terugdraaien van enkele Amerikaanse tarieven op Chinese invoer, die zijn opgelegd door de regering-Trump. De verhuizing zou een poging van de regering-Biden zijn om de zorgen over inflatie/recessie weg te nemen.

Het Amerikaanse datapunt van de week is het werkgelegenheidsrapport van vrijdag voor juni. Het belangrijkste aantal niet-agrarische loonlijsten zal naar verwachting oplopen tot 250.000 in vergelijking met de 390.000 stijging in het rapport van mei.