Prijzen kunnen in de komende 10 jaar blijven stijgen

\"\"

De Fed verhoogt de rente agressief in een poging de voortrazende inflatie te bedwingen. Maar volgens de legendarische belegger Rick Rule, voormalig president en CEO van investeringsfonds Sprott U.S. Holdings, gaat het misschien niet zoals gepland voor de Amerikaanse centrale bank.

\”Ik denk dat ze niet aan het huidige tempo kunnen verder doen\”, vertelde hij eerder deze maand aan Stansberry Research.

\”Als we een periode van reële rentetarieven hadden, zou dat zeker de inflatie genezen, maar het zou de inflatie niet genezen alvorens grote schade te hebben aangericht aan de balansen van veel bedrijven.\”

Dit is niet de eerste keer dat Rule zich zorgen maakt over het vermogen van de economie om aanzienlijk hogere rentetarieven aan te kunnen.

In een interview met MoneyWise eerder dit jaar zei hij: \”Ik geloof niet dat de brede aandelenmarkt meerdere renteverhogingen aankan.\”

De consumentenprijzen stijgen in het snelste tempo in 40 jaar. Terwijl de Fed aan het verkrappen is, gelooft Rule niet dat de inflatie snel zal afnemen.

\”Ik denk dat we de prijzen het grootste deel van het resterende decennium zullen blijven zien stijgen\”, vertelde hij aan MoneyWise.

Om je koopkracht te behouden, verwijst Rule naar goud en zilver, die niet uit het niets kunnen worden gedrukt zoals fiatgeld. \”Ik denk dat een belegger die een deel van zijn of haar vermogen niet in edele metalen of aandelen van edele metalen heeft, een buitengewone fout begaat\”, waarschuwt hij.