Zinloze strijd van de Fed tegen de inflatie kan goed zijn voor de goudprijs

\"\"

De verwachting dat de Federal Reserve de rente aan het einde van de maand opnieuw agressief zal verhogen, heeft de goudprijs doen dalen, waarbij de technische steun op lange termijn op $1.730 per ounce wordt getest.

Een marktanalist waarschuwt echter dat de strijd van de Fed tegen inflatie zinloos zou kunnen blijken, wat een positief punt zou kunnen zijn voor de goudprijs.

In een onlangs gepubliceerd rapport zei Jesse Felder, uitgever van het Felder Report, dat de markten verwachten dat de inflatiedruk de rest van het jaar snel zal afnemen. Hij voegde er echter aan toe dat de afname van de inflatiedruk historisch gezien langer kan duren dan verwacht.

Hij voegde eraan toe dat goud in deze omgeving nog steeds aantrekkelijker is dan de aandelenmarkten.

\”Als de inflatie duurzamer blijkt te zijn dan de markten dit momenteel verdisconteren, kan de recente volatiliteit slechts een voorbode zijn van een significantere prijsherziening in een aantal activaklassen\”, zei hij in een rapport.

\”In feite suggereert het niveau van de CPI van vandaag al dat goud, in verhouding tot aandelen, misschien net zo onterecht goedkoop is als een halve eeuw geleden, de laatste keer dat inflatie echt een probleem werd. En als de inflatie hoog blijft, zullen de goudprijzen zou een geweldige hoeveelheid opwaarts potentieel hebben, vooral in verhouding tot de aandelenkoersen\”, voegde hij eraan toe.

De opmerkingen komen omdat de goudprijs de afgelopen twee dagen met 4% is gedaald. Volgens de meeste analisten heeft de goudmarkt het moeilijk omdat de markten agressieve renteverhogingen van de Federal Reserve blijven in prijzen.

De notulen van de monetaire beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank in juni brachten geen nieuwe verrassingen of veranderde marktverwachtingen aan het licht.