Grote correctie op de Amerikaanse huizenmarkt op komst?

\"\"

Peter Grandich, die de crypto- en beurscrashes correct voorspelde, zei dat hij een grote correctie verwacht op de vastgoedmarkt in de Verenigde Staten. Hij suggereerde dat de recente uitverkoop in crypto en aandelen zou kunnen overslaan naar de huizenmarkt.

Grandich zei dat het nu zaak is om niet te veel geld te verliezen aan de handel in vastgoed en waarschuwde dat onroerend goed een correctie met 20, 30 of 40 procent zou kunnen zien en dat zelfs op vrij korte termijn.\”

Aandelen en cryptocurrencies blijven zwak presteren, met een daling van 18 procent year-to-date en Bitcoin met 53 procent year-to-date.

Vorig jaar waarschuwde Grandich dat hij geen aandelen of obligaties meer wilde bezitten\’. Hij noemde cryptocurrencies ook de \’Tulip Mania of the 21st Century\’, een verwijzing naar een 17e-eeuwse Nederlandse zeepbel die de prijs van tulpen tot (omgerekend in prijzen van nu) $ 750.000 per bol dreef.

In reactie op zijn voorspellingen beweerde Grandich haatmail te hebben ontvangen.

\”Inderdaad kreeg ik doodsbedreigingen per post en telefoon\”, zei hij. \”Vooral mijn voorspellingen over de koersval bij de crypto’s worden mij kwalijk genomen. Maar ik denk dat er hoe dan ook een shake-out moet plaatsvinden. Er zullen overlevenden zijn, maar helaas zijn de meeste speculanten zoveel geld kwijt dat ze de handdoek in de ring hebben gegooid.\”

Hoewel hij sceptisch staat tegenover cryptocurrencies, zei Grandich dat blockchain-technologie zelf \”legitiem\” is, en hij voorspelt dat het in vergelijkbare patronen zal handelen als technologieaandelen.