Goud- en zilverprijs schieten als een duiveltje uit een doos de lucht in

\"\"

Goud en zilver profiteerden gisteren beide van de opmerking van Fed-voorzitter Jerome Powell op woensdag dat de volgende renteverhoging in september zou afhangen van de kwaliteit van de komende economische cijfers in de VS. Traders hebben de woorden van Powell geïnterpreteerd als het openen van de deur naar een renteverhoging van slechts 50 basispunten in september, nadat de Fed in juni en juli heeft gekozen voor een verhoging van 75 basispunten.

Vanwege de opmerkingen van Powell kunnen we zien dat de Fed een bocht begint te maken naar een langzamer tempo van renteverhogingen, zei Daniel Ghali, directeur grondstoffenstrategie bij TD Securities. Dit zou goud en zilver ten goede moeten komen ten koste van de rente op de Amerikaanse dollar en staatsobligaties.

Hoewel de opmerkingen van Powell de eerste voorwaartse stap in goud en zilver hebben aangewakkerd, kreeg deze extra steun in de rug door short-covering onder fondsbeheerders, die onlangs voor het eerst sinds 2019 netto short gingen op goud.

Goud en zilver hebben deze zomer een zwakke periode beleefd, aangezien de sterke dollar en hogere rentevoeten het edelmetaal van zijn glans hebben beroofd.

Na vijf opeenvolgende weken te zijn gedaald, bereikte goud eerder deze maand het laagste niveau sinds het eerste kwartaal van 2021, terwijl zilver kortstondig werd verhandeld op een dieptepunt in meer dan 2 jaar.