Bitcoin als oplossing voor de schuldenproblemen?

\"\"

Max Borders, uitvoerend directeur van Social Evolution, steekt niet onder stoelen of banken dat hij zich grote zorgen maakt over de onhoudbare hoge schuldenniveaus waar de VS mee wordt geconfronteerd. Hij zei dat de Amerikaanse economie een totale \”instorting\” zou kunnen ervaren vanwege de onhoudbare schuldenniveaus.

Na de ineenstorting van de VS is Borders optimistisch dat er een beter systeem zal worden gebouwd.

\”We kunnen de bestaande instellingen reconstrueren zodat die beter werken\”, zei hij. Bitcoin was een reactie op de problemen van 2008 en 2009 die werden veroorzaakt door een overheid en door mensen die buitengewoon hebzuchtig waren. Toen zagen we de komst van de Bitcoin whitepaper die Satoshi Nakomoto publiceerde en dat mag als een teken aan de wand worden beschouwd.\”

Omdat Bitcoin gedecentraliseerd is, beweerde Borders dat mensen het kunnen gebruiken om zich af te keren van de Amerikaanse dollar en voor alles wat in dollaractiva noteert. Hij noemde Bitcoin ook \’het gezondste geld ter wereld\’.

\”Ik ben geen Bitcoin-maximalist… maar ik heb een zeer sterke waardering voor Bitcoin\”, zei hij. \”De degelijkheid maakt het het centrum van elke goede portefeuille, maar cryptocurrencies hebben andere eigenschappen en die evolueren voortdurend in een groter kolkend ecosysteem van waarde.\”