Amerikaanse vastgoedmarkt kan fors corrigeren

\"\"

Een echte recessie op de vastgoedmarkt zal de inflatie doen dalen, dat is het goede nieuws. Maar de medaille heeft ook een keerzijde: de huizenmarkt kan de Amerikaanse economie mee naar beneden slepen. De vooruitzichten voor de vastgoedsector zien er in de VS allesbehalve goed uit. De verkoop van nieuwe huizen daalde in juni tot het laagste niveau sinds april 2020.

Michael Gayed, portefeuillemanager van Toroso Investments, waarschuwde voor een forse correctie op de woningmarkt.

\”Wat de markten niet hebben in geprijsd, is een echte huizenrecessie\”, zei hij. \”De vastgoedmarkt begint nu pas te vertragen.\”

Ondanks de verzwakking van de huizenverkopen, blijven de aandelenmarkten herstellen. De S& P 500 is deze maand met 7,5 procent gestegen en de NASDAQ is in dezelfde periode met 11 procent gestegen. De beleggers op de beurs zijn zich dus nog van geen kwaad bewust.

Gayed betoogde dat aandelen, ondanks de misleidende recente koerswinsten, nog steeds een neerwaartse spiraal voor de boeg hebben, wat gunstig zal zijn voor Amerikaanse staatsobligaties.

\”Als je een nieuwe golf van verkopen in aandelen zou hebben, wat volgens mij waarschijnlijk is, dan zullen Treasuries terugkeren naar de manier waarop ze zich historisch gedragen, als de risk-off, \’veilige haven\’ asset,\” zei hij.

Hoewel Gayed waarschuwde dat hij markten niet perfect kan voorspellen, gelooft hij dat een forse correctie op de vastgoedmarkt de voorbode van nog meer onheil zal worden.