Jim Cramer koopt weer goud

\"\"

Is deze \’bizarre\’ tijd voor goud eindelijk voorbij? De goudprijs staat op het punt te stijgen en het is nu \’het perfecte moment\’ om te kopen, zegt Jim Cramer

Jim Cramer van CNBC heeft zojuist zijn goudvooruitzichten bijgewerkt en zegt dat dit het perfecte moment is om in de goudhandel te stappen na wat hij beschreef als een \”bizarre periode\” voor de edele metalen.

Cramer deelde de teleurstelling die veel goudbugs ervaren nadat goud dit jaar niet het langverwachte rendement opleverde nadat het in maart een nieuw recordniveau had bereikt.

\”Het is een bizarre periode geweest voor edele metalen. Ik ben een grote fan van het aanhouden van wat goud als verzekering tegen inflatie of economische chaos. Historisch gezien is dat zeer effectief geweest. Maar de laatste jaren is die strategie in ons gezicht ontploft \’, zei Cramer woensdag.

In eerste instantie gaf Cramer de schuld aan de concurrentie uit de crypto-ruimte als verantwoordelijk voor het afremmen van de goudprijs. Maar toen de cryptomarkten dit jaar instortten, is de situatie niet veranderd.

\”Vorig jaar hadden we een ongebreidelde inflatie en goud deed toen niet veel. Ik dacht dat de boosdoener crypto was. Dat mensen die normaal hun geld in goud verbergen, in plaats daarvan cryptocurrencies kochten,\” zei hij. \”Dit jaar is het hele crypto-ecosysteem ingestort. Dit betekent dat goud niet veel concurrentie meer heeft. En we hebben waanzinnig hoge inflatiecijfers gekregen, de slechtste in decennia. Toch is de goudprijs in principe vlak voor het jaar.\”

Maar aangezien de man in de straat zijn vertrouwen in het goud heeft verloren, is dit misschien het perfecte moment om in te stappen, zei Cramer, daarbij verwijzend naar de grafiekanalyse van de legendarische markttechnicus Larry Williams, beroemd om het aanduiden van tops en bottoms in handelspatronen.

\”Williams vindt dat wanneer kleine speculanten te optimistisch worden, dit bijna altijd een teken is dat we in de buurt van een top zijn. Maar als ze te bearish worden, is dit bijna altijd een teken dat we een bodem binnen bereik hebben. En dat is wat we nu zien.\”, legt Cramer uit. \”Volgens het laatste Commitment of Traders-rapport hebben kleine speculanten netto 92.690 long contracten voor goud, wat hun kleinste longpositie is sinds mei 2019, vlak voordat we een grote boost in goud kregen. In de afgelopen negen jaar, wanneer hun netto longpositie zo laag was, is het eigenlijke metaal steeds in prijs.\”

Cramer voegde eraan toe dat de olieprijs een andere goede indicator is voor toekomstige bewegingen van de goudprijs, waarbij hij opmerkt dat het edelmetaal veel meer reageert op veranderingen in de olieprijzen dan op enige andere inflatie-indicator.

Williams zegt dat op basis van de evolutie van de oliefutures voor de komende acht weken, dit het juiste moment is om goud te kopen.