Vraag naar halfgeleiders loopt snel terug en dat is geen goed signaal

\"\"

Micron Technology Inc., de toonaangevende Amerikaanse maker van geheugenhalfgeleiders, werd de nieuwste chipmaker die verklaarde dat de vraag snel terugloopt. Het bedrijf waarschuwde de beleggers dat de omzet niet aan de prognoses zal voldoen, waardoor de koers van het aandeel Micron lager ging.

Het bedrijf zei dinsdag dat de verkoop in het vierde kwartaal naar verwachting aan de onderkant van of onder de eerdere guidance zal liggen, aangezien de klanten hun voorraden ongebruikte chips verminderen. Er zullen aanzienlijke opeenvolgende dalingen in omzet en marges zijn, zei Micron. De Micron aandelen daalden met 3,74% en de benchmark Philadelphia Stock Exchange Semiconductor Index daalde 4,2%.

Het in Boise, Idaho gevestigde bedrijf is het laatste dat onthult hoe snel de vraag naar elektronische componenten afneemt, na een waarschuwing van Nvidia Corp. op maandag en zwakke rapporten van Intel Corp. en andere chipmakers dit winstseizoen. De meeste pijn wordt gevoeld door bedrijven die chips maken voor personal computers. De vraag van consumenten naar die apparaten droogt snel op nu de pandemische lockdowns eindigen en de huishoudbudgetten worden geplaagd door inflatie.

Micron benadrukte de snelheid waarmee de vraag verdampt en zei dat de bestellingen zijn verslechterd sinds het bedrijf iets meer dan een maand geleden voor het laatst een update gaf. Cruciaal is dat niet alleen pc-makers bezuinigen.

\”Vergeleken met onze laatste rapportering, zien we een verdere verzwakking van de vraag als gevolg van aanpassingen die zich afgezien van de consumenten uitbreiden naar andere delen van de markt, waaronder datacenters, industrie en auto\’s\”, zei Chief Executive Officer Sanjay Mehrotra in een interview met Bloomberg Television.

De vooruitzichten voor de chipindustrie werden naar beneden aangepast op een dag die een renaissance in de productie van halfgeleiders in de VS kan inluiden, aangezien president Joe Biden de Chips and Science Act ondertekende. Dat stimuleringspakket van 52 miljard dollar is bedoeld om het voor bedrijven goedkoper te maken om binnenlandse fabrieken te bouwen en om het verlies van cruciale vaardigheden naar Azië tegen te gaan. Tekorten tijdens de pandemie inspireerden Amerikaanse en Europese politici om prioriteit te geven aan de oprichting van extra fabrieken ter plaatse om een ​​robuustere toeleveringsketen te creëren.