De Amerikaanse economie zal instorten onder het gewicht van de schulden

\"\"

Volgens de St. Louis Federal Reserve is de Amerikaanse schuldquote 125. Onderzoek door economen Ken Rogoff en Carmen Reinhart toont aan dat wanneer de schuld/bbp-niveau hoger is dan 90, een economie kan vertragen en er een schuldcrisis kan ontstaan.

Voor voormalig congreslid Ron Paul is de prognose ernstiger.

\”Ik heb het over de onvermijdelijke ineenstorting van de economie, omdat we het ons niet kunnen veroorloven om op een doeltreffende manier orde op zaken te stellen door de schulden af te bouwen\”, waarschuwde hij. “De schuld is er en we gaan die niet afbetalen op een normale, eervolle, morele manier. We gaan door tot de markt wint en dat zal ons veel extra pijn kosten.”

Paul voegde eraan toe dat er een default onvermijdelijk wordt, waarbij de Amerikaanse regering haar rekeningen (lees: ook de schulden) niet meer kan betalen met het geld dat ze zelf drukt. Dergelijke default zou ingeleid worden door een onverwachte gebeurtenis.

Als het gaat om de timing van de ineenstorting, zei Paul dat we niet weten wat die onverwachte gebeurtenis zal zijn.\” Hij voegde eraan toe dat de resulterende inflatie een \”politieke bedreiging\” zou vormen, aangezien inflatie de rijkdom van de middenklasse aantast.

\”Met de middenklasse en de armen zijn er op dit moment twee bevolkingsgroepen die diep in de problemen zitten: de armen staan op straat en de middenklasse kan de rekeningen niet meer  betalen\”, zei hij.

Hij benadrukte dat hoewel er een oplossing is die een dergelijke crisis zou voorkomen, het onmogelijk zou zijn om een ​​dergelijk beleid te voeren, aangezien politiek gezien niemand het zal toestaan of ondersteunen. Wat de Amerikaanse overheden zouden moeten doen is stoppen met het uitgeven van geld, al onze troepen naar huis brengen, de verzorgingsstaat opgeven en van de VS een republiek maken. Alleen op die manier kunnen de huidige problemen opgelost worden.”