Chinese vraag naar goud blijft stevig

\"\"

Het laatste rapport van de World Gold Council heeft opgemerkt dat de Chinese vraag naar goud stevig bleef, wat onder andere te maken had met het feit de prijs van het gele metaal enkele weken geleden weer eens daalde. Goud handelt momenteel in de buurt van $ 1800 / oz, terwijl de prijs tegen het einde van juli bijna $ 1681 / oz was. De kopers maakten gebruik van die inzinking om te kopen.

Als we enkele cijfers in het rapport nader bekijken, zagen we dat het totale bezit aan Chinese goud-ETF\’s de grootste maandelijkse instroom kende (9t, US $ 431 miljoen, RMB 3 miljard) sinds april 20202. Als we de eindafrekening maken, bedroeg het bezit aan Chinese goud-ETF\’s 66 ton (US $ 3,8). miljard, RMB 25,3 miljard) op 31 juli. In het rapport stond het volgende te lezen: \”de combinatie van opportunistische aankopen te midden van een lagere goudprijs en de lagere risicobereidheid van beleggers, mogelijk als gevolg van de daling van 7% in de CSI300-aandelenindex, waren de belangrijkste aanjagers van de sterkste maandelijkse instroom sinds april 2020.\”

Als aanvulling op het goede nieuws zei de WGC: \”In een traditioneel rustig seizoen voor de vraag naar goud, bleven de goudopnames van de Shanghai Gold Exchange (SGE) stijgen, waardoor de sterkste julimaand sinds 2015 kon worden geregistreerd.\”

Ook de groothandelsvraag verbeterde. Lokale fabrikanten en banken trokken in juli 161 ton goud terug uit de SGE, een stijging van 15% m/m en met 45% op jaarbasis.

Ten slotte is de invoer gestegen naarmate de vraag verbeterde. De WGC zei: \”China importeerde in juni 107 ton goud, het hoogste in vijf maanden en aanzienlijk boven het pre-pandemische niveau van 2019. De stijging van 81 ton/m was een weerspiegeling van de sterke opleving van de lokale vraag naar goud die volgde op de versoepeling van COVID- gerelateerde beperkingen\”