Bitcoin kan terugvallen onder 10.000 dollar

\"\"

Volgens Peter Schiff, hoofdmarktstrateeg van Euro Pacific Asset Management, is het onwaarschijnlijk dat Bitcoin opnieuw nieuwe hoogtepunten boven $ 69.000 zal maken. Hij verwacht daarentegen dat de koers zal blijven dalen tot $ 10.000 en lager.

Het recente herstel in de koers is volgens hem een \”sucker\’s rally\”, een stijging waarin alleen idioten geloven.  De rally in de cryptomarkten, inclusief de 70% winst van Ethereum sinds begin juli, is volgens hem niet duurzaam.

“De markt gaat instorten. Ik denk dat mensen moeten profiteren van de rally die ze nu meemaken en zo snel mogelijk uit moeten stappen. Veel mensen realiseren nog steeds winst in deze tokens. Mensen kochten Bitcoin vier, vijf, zes jaar geleden en ze realiseren grote winsten. Hetzelfde met Ethereum. Mensen moeten eruit, want anders veegt de markt die winsten weg,\’ zei hij.

Schiff herhaalde nogmaals zijn eerdere beweringen dat de cryptomarkt zich in een \”bubbel\” bevindt, ondanks dat Bitcoin al 65% van zijn hoogtepunten is gedaald.

\”Uiteindelijk zijn de enige mensen die weglopen uit deze crypto-bubbel met iets op zak, de mensen die tijdig hebben verkocht. Zij kregen het gelijk aan hun kant,\” zei hij.

Schiff zei dat de uitverkoop op de cryptomarkten dit jaar een enorme \”pump and dump\” weerspiegelde.

\”Je had beroemdheden, of het nu atleten of entertainers waren, die zich aanmeldden om deze munt of die munt te promoten bij hun Instagram-volgers of wat ze ook aan het doen waren. Het was een enorme zeepbel, maar de gevolgen er van zullen niet te overzien zijn.