Uitbaters van goudmijnen kampen met hoge kosten

\"\"

Goudmijnbedrijven hebben veel strategieën toegepast om zo winstgevend mogelijk te blijven werken in een omgeving van lage goudprijzen, maar de opwaartse inflatieschok doet de stijgende kostenrisico\’s naar boven komen, aldus BMO Capital Markets.

\”Kosten inflatoire druk stond centraal in veel winstcijfers over het tweede kwartaal, waarbij verschillende goudproducenten er al voor hebben gekozen om de kostenrichtlijnen voor het volledige kalenderjaar aan te scherpen en anderen geven aan dat ze verwachten dat ze de objectieven wat betreft de kosten willens nillens zullen overschrijden\”, zegt BMO Capital Markets, algemeen directeur van Commodities. onderzoek zei Colin Hamilton in een recent rapport.

De all-in duurzame kosten (AISC) van goudmijnbedrijven zullen naar verwachting met 7% op jaarbasis stijgen tot $ 1.173 per ounce in 2022, benadrukte Hamilton.

\”De all-in ondersteunende kosten zullen naar verwachting binnenkomen aan de bovenkant van de richtlijn, maar de risico\’s zijn daarbij telkens naar boven gericht. BMO\’s Precious Metals Team verwacht de gemiddelde AISC van goudzoekers dit jaar met 7% op jaarbasis zal stijgen tot $ 1.173/oz\”.

Tijdens het resultatenseizoen over het tweede kwartaal hebben 8 van de 22 bedrijven die door BMO in de gaten worden gehouden, de vooruitzichten wat betreft het kostenplaatje al opgetrokken hebben, waarbij de meesten de inflatiedruk als reden aangaven.

Er wordt inflatie gerapporteerd in veel aspecten van de mijnbouw, waaronder arbeid, diesel, elektriciteit, royalty\’s, grondstoffen en transport.