Centrale banken blijven goud kopen en dat moet de goudprijs uiteindelijk ondersteunen

\"\"

Het blijkt dat juli een drukke maand is geweest voor de centrale banken die eens te meer hun goudreserves verhoogden. De Qatar Central Bank is de laatste die een verhoging van haar goudvoorraad aankondigde.

In een tweet dinsdag zei Krishan Gopaul, senior marktanalist voor Europa en het Midden-Oosten bij de World Gold Council, dat uit reservegegevens van de centrale bank van Qatar blijkt dat deze vorige maand 14,8 ton goud heeft gekocht.

Gopaul voegde eraan toe dat het erop lijkt dat dit de grootste aankoop van goud door deze centrale bank ooit is, met een geschiedenis die teruggaat tot 1967.

\”De goudreserves in Qatar staan ​​nu op 72,3 ton, het hoogste niveau ooit\”, zei hij.

Maandag meldde Gopaul ook dat de Centrale Bank van Oezbekistan in juli 8,7 ton goud heeft gekocht, wat overeenkomt met de hoeveelheid die ook in juni werd gekocht.

Volgens sommige analisten beschouwden de centrale banken juli als een strategisch goede tijd om goud te kopen, aangezien de prijs daalde tot een dieptepunt in 16 maanden en zelfs kort onder de $1.700 per ounce terugviel.

De goudprijs heeft het grootste deel van 2022 geworsteld om hogerop te raken, dit omdat de Federal Reserve de rente agressief verhoogde in een poging de economie te vertragen en de stijgende inflatiedruk af te koelen.

Ondanks de tegenwind blijven veel analisten echter optimistisch over goud op de lange termijn, vooral omdat centrale banken goud blijven kopen.

In zijn laatste rapport zei Moe Zulifiqar, marktanalist bij de Lombardi Letter, dat de vraag naar goud van de centrale bank op de lange termijn de goudprijs boven de $3.000 per ounce zou kunnen duwen.