Fed doet iets wat nooit gezien is, beurskoersen kunnen met 50% dalen

\"\"

De Federal Reserve heeft geen enkele ruimte om de rente te verlagen en daarom verhogen ze de rentetarieven tijdens de huidige recessie, zegt Todd \’Bubba\’ Horwitz, Chief Strategist bij BubbaTrading.com.

Het reële bbp van de VS in het eerste en tweede kwartaal van 2022 was negatief. Dit duidt op een technische recessie, wat neerkomt op twee opeenvolgende kwartalen van de daling van het BBP.

\”De Fed verhoogt de rente tijdens een recessie\”, zei Horwitz. \”Dat is in de geschiedenis nog nooit eerder gedaan … Er zit een politieke agenda achter al deze dingen, namelijk proberen The Great Reset te creëren.\”

The Great Reset is een plan van het World Economic Forum om een ander bestuur en een groene energie-infrastructuur te implementeren. Tegenstanders van de Great Reset beweren dat het een dekmantel is om activa van de middenklasse over te hevelen naar de rijken.

\”De Biden-administratie is op zoek naar middelen om de Great Reset te realiseren\”, zei Horwitz. \”Er zal geen middenklasse meer zijn.\”

De opmerkingen van Horwitz komen na de toespraak van Fed-voorzitter Jerome Powell op het Jackson Hole Symposium in Wyoming. De agressieve toon van Powell was duidelijk: de Fed zal krachtige en snelle stappen ondernemen om de inflatie te verminderen.

\’Zijn opmerkingen zijn die van een idioot,\’ zei Horwitz. \”Ze hadden al jaren geleden de tarieven moeten verhogen, meer bepaald vanaf 2013 … Powell zei vorig jaar dat inflatie van voorbijgaande aard was, waarvan iedereen in de wereld wist dat het onzin was.\”

Het Federal Open Market Committee vergadert in september, en Horwitz zei dat de centrale bank de rente met 1 procent zal verhogen, maar hij stelt dat de Fed er niet in zal slagen de inflatie te temmen.

\”Powell probeert weg te komen van wat er onvermijdelijk gaat gebeuren, namelijk hyperinflatie\”, legde Horwitz uit. “Wacht maar tot de olieprijs weer omhoog schiet. Wat denk je dat er dan met de inflatie gaat gebeuren? We krijgen dit jaar een voedseltekort. We zullen in veel landen voedselrellen krijgen.”

Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie blijven de voedselprijzen hoog in vergelijking met 2021, hoewel ze een hoogtepunt bereikten in mei 2022. Klimatologische gebeurtenissen, zoals droogte in heel Europa, kunnen de voedselprijzen echter opnieuw opdrijven.

De S&P 500 is het afgelopen jaar met 15 procent gedaald. Horwitz is van mening dat de beurzen een bearmarkt doormaken en dat aandelen hun neerwaartse trend gewoon zullen voortzetten.

\”Ik verwacht een daling van de beurskoersen met 50 tot 60 procent \”, zei hij. Horwitz stelt echter dat er kansen zijn voor investeerders in deze markt. Hij denkt daarbij op de eerste plaats aan grondstoffen.