70% van de Britse pubs dreigt te bezwijken onder de energiecrisis

\"\"

Een verontrustend onderzoek in opdracht van het vakblad Morning Advisor onthulde dat de hele Britse pubsector deze winter aan de rand van een tsunami van sluitingen zou kunnen staan ​​als de regering niet ingrijpt op de energiemarkten om de kostendruk te verminderen.

Volgens het onderzoek zegt 70% van de respondenten dat als de elektriciteitsprijzen blijven stijgen, ze niet meer kunnen blijven werken en gedwongen zullen worden hun zaak te sluiten en dat zou het landschap van pubs volgend voorjaar drastisch veranderen.

Meer dan 65% van de ondervraagde pubs zei dat de stroomkosten met meer dan 100% zijn gestegen, 30% zei dat de energiekosten met 200% zijn gestegen en 8% heeft een stijging van 500% ervaren. De meeste pubs waarschuwden dat ze de exponentiële stijging van de energiekosten niet konden betalen.

Een pub vertelde  aan de krant The Guardian dat het nutsbedrijf hen een stijging met 600% van de stroomkosten had voorgespiegeld ten opzichte van hun huidige contract.

Heath Ball, directeur van de Frisco Group, die drie pubs in het zuidoosten van Engeland exploiteert, gaf een apocalyptische waarschuwing dat de pubs binnen een paar maanden met een \”doemscenario\” worden geconfronteerd wanneer het koude seizoen begint.

\”Deze energierekeningcrisis komt na de zware tijden waarin bedrijven proberen te herstellen van de Covid-crisis en ik denk dat de huidige energiecrisis een nog grotere bedreiging vormt voor het voortbestaan ​​van pubs dan de pandemie\”, vertelde Ball aan de Morning Advertiser.

Hij zei zelfs dat sommige pubs geen nieuwe stroomcontacten kregen omdat de nutsbedrijven ze als \’hoog risico\’ beschouwden. Ball zei dat wetgevers de energiecrisis snel moeten oplossen of hier nu een oplossing voor moeten vinden, anders worden ze geconfronteerd met massale sluitingen van pubs en restaurants.\”

Volgens de British Beer and Pub Association (BBPA) zijn er in 2021 meer dan 46.000 pubs in het VK, waarvan ongeveer de helft onafhankelijk is.