Duitsland blijft Oekraïne steunen ook al zijn de Duitsers daar misschien niet mee akkoord

\"\"

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken zegt dat steun aan Oekraïne zal doorgaan ongeacht wat de kiezers daarover denken.

Ondanks de stijgende energieprijzen die de stabiliteit van het land bedreigen, zei minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock dat ze Oekraïne zal blijven steunen.

Baerbock deed deze opmerkelijke uitspraak tijdens een evenement in Praag, georganiseerd door de NGO Forum 2000.

“Als ik de mensen in Oekraïne de belofte heb gegeven – ‘We staan ​​naast je, zolang je ons nodig hebt’ – dan wil ik die waarmaken. Het maakt niet uit wat mijn Duitse kiezers denken, maar ik wil mijn belofte houden aan de bevolking van Oekraïne”, zei ze.

De Duitse functionaris zei dat deze aanpak niet zou veranderen, zelfs als grote aantallen mensen op straat zouden protesteren tegen de torenhoge energierekeningen.

“We gaan nu een winter tegemoet, waarin we zullen worden uitgedaagd als democratische politici. Mensen gaan de straat op en zeggen: ‘We kunnen onze energieprijzen niet betalen’. En ik zal zeggen: \”Ja, ik weet het, dus we helpen je met sociale maatregelen.\” Maar ik wil niet zeggen: \”Ok, dan stoppen we de sancties tegen Rusland.\” We zullen achter Oekraïne staan, en dit betekent dat de sancties blijven bestaan. ook in de winter, ook al wordt het erg moeilijk voor ons politici om hun woord gestand te doen”, aldus Baerbock.

De woorden van Baerbock is een vrij verbluffende bekentenis dat de wereldleiders van plan zijn de oorlog zo lang mogelijk te laten duren, ongeacht hoeveel schade het de landen schaadt die ze geacht worden te vertegenwoordigen.

Duitsers hebben te maken met een van de ergste crises in de kosten van levensonderhoud in Europa, waarbij de regeringen van de deelstaten nu al \’opwarmruimtes\’ in grote steden regelen waar mensen die hun rekeningen niet kunnen betalen kunnen gaan ‘schuilen’ om te voorkomen dat ze doodvriezen, met verwachte black-outs in de elektriciteitsvoorziening.

De burgers hebben in veel gebieden de voorraden elektrische kachels, brandhout en kachels al opgekocht terwijl ze zich voorbereiden op de energie rantsoenering deze winter, terwijl de inflatie in Duitsland net het hoogste niveau in bijna 50 jaar heeft bereikt.

Degenen die van plan zijn om tegen de situatie te protesteren, zijn door de autoriteiten ook gedemoniseerd als binnenlandse extremisten.

Zoals we vorige maand meldden, suggereerde de minister van Binnenlandse Zaken van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen (NRW), Herbert Reul (CDU), dat Duitsers die mogelijk van plan zijn om te protesteren tegen stroomuitval, vijanden van de staat zijn die willen de regering omverwerpen. De vraag is uiteraard wat de Duitse burgers hierover zullen denken. En nog belangrijker: wat ze zullen doen als ze hun stem moeten uitbrengen.