Japan heeft zojuist op de paniekknop gedrukt met betrekking tot inflatie.

\"\"

De afgelopen twee jaar is de Japanse yen geïmplodeerd terwijl de centrale bank van het land geld bleef drukken. Daarentegen verkrappen de centrale banken in zowel Europa als de VS. Als gevolg van dit verschil in beleid (EU en VS verkrappen, Japan versoepelt nog steeds) is de Japanse munteenheid ingestort tot het laagste punt in 24 jaar.

Zo\’n ineenstorting van de munteenheid is onder alle omstandigheden slecht voor het land. Voor Japan is het probleem echter bijzonder slecht omdat het praktisch AL zijn energie en voedsel importeert.

Stel je voor dat je gas of voedsel probeert te kopen terwijl de koers van je valuta net is ingestort tot een dieptepunt voor de afgelopen 24 jaar in vergelijking met de valuta’s van uw primaire handelspartners (China en de VS).

En dus kondigde de centrale bank van het land, de Bank of Japan (BoJ), vrijdag aan dat ze zal gaan ingrijpen op de valutamarkten om de yen te ondersteunen.

Wat betekent dit? De grote valutaoorlogen zijn begonnen. We hebben het punt bereikt waarop grote centrale banken direct gaan ingrijpen op de valutamarkten om de inflatie te bestrijden. En ironisch genoeg zal dit op zijn beurt alleen maar MEER inflatie ontketenen.

Waarom? Want de enige manier voor een centrale bank om in te grijpen op de valutamarkten is door meer geld te drukken! Inderdaad, als de beleidsreactie van de pandemie ons één ding heeft geleerd, is het dat het drukken van geld het enige is dat beleidsmakers weten te doen!