Goudprijs wordt met belangrijke technische steunniveaus geconfronteerd

\"\"

De goudmarkt zou nog meer in de problemen kunnen komen omdat de goudprijs kritieke ondersteuningsniveaus test nadat die prijs vorige week is gedaald tot het laagste niveau in meer dan twee jaar. Vanmorgen noteerde de goudprijs onder het niveau van $ 1.675.

Samen met de daling van het goud is het sentiment onder Wall Street-analisten en particuliere beleggers wat betreft goud nog meer bearish geworden, wat de risico\’s van nog lagere prijzen op korte termijn benadrukt.

De uitverkoop bij het goud van de afgelopen week is een voortzetting van de trend die begin maart begon toen de markten reageerden op de agressieve aanpak van het monetaire beleid door de Federal Reserve om de inflatie, die hardnekkig hoog blijft, af te koelen.

De markten hebben nieuwe een stijging met 75 basispunten deze week, naar aanleiding van de monetaire beleidsvergadering van de Federal Reserve, vrijwel volledig verdisconteerd; de verrassend veerkrachtige inflatie in augustus – waarbij de Amerikaanse consumentenprijsindex steeg tot 8,3%, tegenover een verwachte stijging van 8,1% – zorgde er echter voor dat de markten zelfs een kleine kans op een stijging met 1% in prijzen.

Deze agressieve verwachtingen hebben de Amerikaanse dollar ondersteund in de buurt van het hoogste punt in 20 jaar en hebben de 10-jaars obligatierente opgedreven tot 3,5%, het hoogste niveau sinds april 2011.

In deze omgeving zijn veel analisten van mening dat het voor het edelmetaal moeilijk zal zijn om op korte termijn een bullish momentum te vinden.

\”De uitverkoop bij het goud is overdreven, maar activa herstellen over het algemeen niet snel van dergelijke dalingen. Dus op de korte termijn kunnen we meer zwakte verwachten\”, zegt Adrian Day, president van Adrian Day Asset Management.