Moscow World Standard kan einde maken aan manipulatie goudprijs

\"\"

De Moscow World Standard, een alternatief voor de London Bullion Market Association (LBMA), zou een einde kunnen maken aan de manipulatie van de goudprijs en de reële marktwaarde van het metaal onthullen, aldus Matthew Piepenburg, commercieel directeur bij Matterhorn Asset Management.

Rusland stelde zijn eigen internationale standaard voor edele metalen voor nadat het door de London Bullion Market Association (LBMA) buitenspel werd gezet. Zodoende zijn de Russen met een plan gekomen voor de creatie van een alternatief voor de LBMA.

Rusland stelt ook voor om de prijzen van edele metalen vast te stellen in de nationale valuta\’s van de belangrijkste lidstaten of via een nieuwe munteenheid, zoals de nieuwe BRICS-valuta die is voorgesteld door de Russische president Vladimir Poetin.

\”Poetin weet, zoals iedereen weet, dat de LBMA een fake toestand is, waar een objectieve prijsvorming voor het goud een verre droom blijft\”, zegt Piepenburg. \”Het is gelegaliseerd gebruik van hefboomwerking om de goudprijs kunstmatig te onderdrukken.\”

Piepenburg verwees naar de LBMA-banken die duizenden en duizenden levered-contracten tekort hebben terwijl het grootste deel van de markt long gaat en zich daarmee bezondigen aan een kunstmatige maar toch gelegaliseerde manier om de goudprijs te onderdrukken.

Als er een monetaire reset plaatsvindt, kan Rusland een reservevaluta opzetten die wordt ondersteund door een mand met grondstoffen, waaronder goud.

\”Rusland en het oosten houden van dingen als goud, grondstoffen en harde activa\”, zei Piepenburg. \”Terwijl we de-dollariseren, terwijl de Petro-dollar verwatert door andere beurzen en andere transacties, zullen ze hetzelfde doen met de goudmarkt. Ook daar zal de dollar zijn monopoliepositie kwijt te spelen.\”

Aan de westelijke kant van de monetaire reset ondersteunt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) landen bij hun ontwikkeling van Central Bank Digital Valuta\’s (CBDC\’s), programmeerbare tokens die worden uitgegeven door de centrale bank van een land. In februari zei IMF-voorzitter Kristalina Georgieva dat CBDC\’s potentieel beter zijn dan stablecoins en \”un-backed crypto-activa\”.

Piepenburg beweerde dat het IMF ervoor zou zorgen dat CBDC\’s door goud worden gedekt.

\”Het IMF heeft toegegeven dat een CBDC, om enige geloofwaardigheid te hebben, een gedeeltelijke dekking moet hebben in reële activa, dat wil zeggen fysiek goud\”, legde hij uit. \”Als ze enige vorm van geloofwaardigheid willen hebben, zal een digitale munt gedekt moeten zijn door de centrale banken. Bovendien zullen de Amerikanen hun schulden moeten herstructureren.\”

Piepenburg wees er op dat de VS met een gigantisch schuldenprobleem opgezadeld zitten, gezien een schuldquote van 123 procent.