CEO\’s van grote banken staan ​​sceptisch tegenover het scenario van een zachte landing voor VS-economie

\"\"

De CEO\’s van de grote banken uitten recent hun bezorgdheid over de Amerikaanse economie en het vermogen van de Federal Reserve om een ​​zachte landing voor de Amerikaanse economie te bewerkstelligen.

In de eerste dag van de twee dagen van zijn getuigenis voor het Congres, vertelde Jamie Dimon, CEO van JPMorgan, de wetgevers dat concurrerende krachten de economie beïnvloeden, met een sterke arbeidsmarkt te midden van historische inflatieniveaus en afnemend consumentenvertrouwen.

Dimon voegde toe dat het moeilijk te voorspellen is of de Federal Reserve een zachte landing kan bewerkstelligen met een matigende inflatie en een lichte daling van de economische activiteit. Hij zei dat er slechts een kleine kans is dat er een zachte landing kan plaatsvinden. Dimon waarschuwde ook dat als er een dreigende recessie is, deze waarschijnlijk niet mild zou zijn vanwege de economische onzekerheid als gevolg van de oorlog in Oekraïne.

Toen hem werd gevraagd of de uitgaven van het Congres verantwoordelijk waren voor de hoge inflatie, zei Dimon: \”Ik denk niet dat je $ 6 biljoen kunt uitgeven zonder als gevolg daarvan inflatie te verwachten.\”

Jane Fraser, CEO van Citigroup, zei dat hogere rentetarieven de groei in de VS en andere landen waarschijnlijk zullen aftoppen en de wereldwijde inflatie doen afkoelen. Ze vertelde de wetgevers: \”We maken ons grote zorgen over de hoge prijzen waarmee consumenten in Amerika en zelfs over de hele wereld worden geconfronteerd.\” Een boodschap die alleszins te denken geeft.