Uitverkoop op de beurs lijkt steeds meer op de periode bij het begin van de pandemie

\"\"

Een dag nadat Goldman Sachs zijn beursprognose voor zijn eindejaarsdoelstelling voor de S&P 500 verlaagde, kwam de index vorige week al dicht bij dat niveau.

Goldman zette zijn objectief van 4.300 naar slechts 3.600 punten voor de S&P 500, die vrijdag sloot op 3.693. Het volgende niveau van Goldman is 3.150, dit als de Amerikaanse economie in een recessie terechtkomt.

Volgens de nota van Goldman-strategen: \”Een meerderheid van de aandelenbeleggers het standpunt ingenomen dat een scenario van een harde landing onvermijdelijk is en hun focus ligt op de timing, omvang en duur van een potentiële recessie en investeringsstrategieën voor dat vooruitzicht.”

Bank of America waarschuwt klanten dat de marktomgeving steeds meer lijkt op de uitverkoop aan het begin van de pandemie in maart 2020, en dat het beleggerssentiment ongetwijfeld het ergste is sinds de financiële crisis van 2008.

Zinspelend op de vertraging tussen renteverhogingen en hun impact op de economie, schreven de strategen van de Bank of America aan de  klanten: \”De Fed wandelt in het snelste tempo in de recente geschiedenis met maximale onzekerheid over de macro-vooruitzichten. Voor ons lijkt dit op 120 km/u rijden, maar niet weten welke kant de weg op gaat. Een ongeluk lijkt onvermijdelijk.”